Ένα Volkswagen μόνο για παιχνίδι

ByXenofwntas

31/05/2014

vw-gti-roadster-vision-gran-turismo-3Όταν μιλάμε για παιχνίδι οδήγησης το μυαλό όλων πάει στο παιχνίδι της Sony, το Gran Turismo. Πρόκειται για το απόλυτο παιχνίδι εξομοιωτή οδήγησης. Στα πλαίσια της συνεργασίας της Sony με τις εταιρείες της αυτοκίνησης η Volkswagen παρουσίασε το αποκλειστικό μοντέλο της για το Gran Tursimo 6. Πρόκειται για το Volkswagen GTI Roadster Vision, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα Golf GTI με διαφορετική μορφή από αυτή που έχουμε συνηθίσει.

Ο σχεδιασμός του μοντέλου είναι πρωτοποριακός, διαθέτοντας μια πιο επιθετική μορφή από τα Volkswagen που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Οι μηχανικοί της Volkswagen βελτίωσαν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου με τη μεγάλη πίσω αεροτομή, έτσι ώστε να παραμένει σταθερό ακόμα και στις πολύ απότομες στροφές. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι διπλοί LED προβολείς μαζί με τα φώτα ημέρας. Εκτός της επιθετική μορφή, το νέο μοντέλο διαθέτει ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με διαστάσεις ελαστικών 235/35 εμπρός και 275/30 πίσω.

vw-gti-roadster-vision-gran-turismo-1Εσωτερικά το μοντέλο είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα για να διατηρεί χαμηλά το βάρος του, ενώ τα δερμάτινα καθίσματα είναι από alcantara, όπως και το τεσσάρων ακτινών τιμόνι. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μαύρο χρώμα για να κάνει αντίθεση με το κόκκινο που βρίσκεται εξωτερικά.

Μηχανικά το super μοντέλο τροφοδοτείται από τον TSI V6 twin-turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 503 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 56,2 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 307 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων της γερμανικής εταιρείας.

vw-gti-roadster-vision-gran-turismo-2Μπορεί το Volkswagen GTI Roadster Vision να είναι ένα αυτοκίνητο μόνο για παιχνίδι, αλλά είμαστε σίγουροι πως όποιος βρεθεί στη θέση του οδηγού μόνο καλά λόγια θα έχει να πει για το νέο γερμανικό μοντέλο. Το μόνο που μένει η είναι να το διαθέσει η Sony και μετά το αυτό που πρέπει να γίνει είναι να το “λιώσετε”.