Ανάκληση Toyota Prius στην Ελλάδα

ByXenofwntas

20/02/2014

Πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε αναφέρει ότι η Toyota ανακαλεί παγκοσμίως σχεδόν όλα τα Prius από το 2009 και μετά (www.onlydriving.gr/toyota-prius). Τώρα η Toyota μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ανακαλεί 688 Prius τρίτης γενιάς παραγωγής από 23 Μαρτίου 2009 έως 5 Φεβρουαρίου 2014. 

Σύμφωνα με τον έλεγχο, διαπιστώθηκε πρόβλημα στο υβριδικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα στο συγκρότημα του αναστροφέα. Μέσα σε αυτό βρίσκεται το IPM που είναι ο πίνακας ελέγχου με τρανζίστορ (IGBT). Λόγω αυτού ενδέχεται να αναπτυχθεί υψηλότερο θερμικό φορτίο στον ενισχυτή τάσης. Εάν συμβεί αυτό τα IGBT ενδέχεται να παραμορφωθούν και να υποστούν ζημιά, εμφανίζοντας διάφορες προειδοποιητικές ενδείξεις στον πίνακα οργάνων.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις αυτού του τύπου, το αυτοκίνητο ουσιαστικά μπαίνει σε λειτουργία safe mode, έχοντας χαμηλότερη απόδοση του κινητήρα. Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί επανεκκίνηση του αυτοκινήτου, απενεργοποιώντας το υβριδικό σύστημα, έχοντας ως συνέπεια την ακινητοποίησή του. 

Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Οι ιδιοκτήτες των 688 οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Toyota, ώστε να γίνει έλεγχος και επαναπρογραμματισμός της μονάδας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι ιδιοκτήτες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Toyota Ελλάς στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, στο τηλέφωνο 210-2808000 καθημερινά 09:00-17:00.