Η κατανάλωση του νέου Honda CR-V επιβεβαιώνει τον κατασκευαστή

ByXenofwntas

16/12/2013

Μία στατιστικά ορθή άποψη για την κατανάλωση έρχεται να ανατρέψει η Honda με το νέο κινητήρα πετρελαίου, τον 1.6 iDTEC, με τον οποίο έχει εφοδιάσει την νέα γενιά του CRV. Σε μία αυστηρώς ανεξάρτητη δοκιμή (της ομάδας που διεξήγαγε προσφάτως το MPG Marathon) που έλαβε χώρα στην Βρετανία, το νέο SUV της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατάφερε σε συνολική απόσταση 820 χιλιομέτρων  να καταναλώσει λιγότερο και από την τιμή που δίνει η εταιρία. Πιο συγκεκριμένα, η εργοστασιακή μέση κατανάλωση για το CRV είναι 3,7 λίτρα/100χλμ, ενώ στη συγκεκριμένη δοκιμασία η κατανάλωση έφτασε μόλις στα 3,0 λίτρα/100χλμ και χρειάστηκε για να διανύσει την συγκεκριμένη απόσταση  29,75 λίτρα καυσίμου.

Πίσω από το τιμόνι του CRV βρέθηκαν δύο ανεξάρτητοι οδηγοί, οι John Kerswill και Ian McKean, οι οποίοι ύστερα από δύο ημέρες ταξιδιού σε διάφορες συνθήκες και δρόμους και με ταχύτητες που αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα κατάφεραν να αποδείξουν ότι οι εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης δεν είναι πάντοτε ανακριβείς. Ο John Kerswill δήλωσε: “Πολλοί άνθρωποι αμφιβάλλουν πως η εργοστασιακή τιμή της κατανάλωσης των νέων αυτοκινήτων είναι εφικτή στην πραγματικότητα και με μερικά αυτοκίνητα αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσο εμείς καταφέραμε να δείξουμε ότι είναι δυνατό, όχι μόνο να επιτύχει κανείς  τις τιμές αυτές, αλλά και να τις ξεπεράσει ακόμα και με ένα αρκετά μεγάλο αυτοκίνητο όπως το CRV1.6 iDTEC”.

Το παραπάνω θετικό αποτέλεσμα έδωσε στους ανθρώπους της Honda τη δυνατότητα να τονίσουν ότι η τεχνολογία Earth Dreams ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες των οδηγών, δίνοντας τους ένα μεγάλο, έξυπνο και πρακτικό αυτοκίνητο με μικρή κατανάλωση, γεγονός που μειώνει το κόστος χρήσης του. Αυτή ωστόσο δεν είναι η μοναδική επιτυχία του συγκεκριμένου κινητήρα, μιας και στο MPG Marathon της χρονιάς, ο 1.6 iDTEC της Honda πήρε την τρίτη θέση, τοποθετημένος σε ένα Civic, το οποίο ύστερα από απόσταση 590 χιλιομέτρων, είχε κατανάλωση μόλις 2,8 λίτρα/100χλμ.

Οι δύο αυτές επιτυχίες της Honda, σχολιάστηκαν από τον οργανωτή του MPG Marathon  Ross Durkin, ο οποίος δήλωσε πως έχει ήδη δει την καταπληκτική οικονομική οδήγηση ενός αυτοκινήτου της Honda (αναφερόμενος στο Civic που έλαβε μέρος στο MPG Marathon) και έπειτα από την επιτυχία του CRV αποδεικνύεται το γεγονός ότι με λίγη ικανότητα στην οδήγηση και την οικονομία που προσφέρει ο συγκεκριμένος κινητήρας, όχι μόνο είναι εφικτή η εργοστασιακή κατανάλωση αλλά και τιμές μικρότερες από αυτή.  

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι το απόλυτα πρακτικό CRV με τον έως και 1.669 λίτρων χώρο αποσκευών και τις επιδόσεις που του δίνουν οι 120 ίπποι και τα 30,3 κιλά ροπής, μπορεί να είναι απόλυτα οικονομικό και να διανύσει έως και 1.290 χιλιόμετρα με ένα μόνο γέμισμα.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας