Η πρώτη ηλεκτρική Formula από τη Renault

ByXenofwntas

08/01/2014

Μετά την παρουσίασή της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη το Σεπτέμβριο του 2013, καθώς και το ντεμπούτο της στην πίστα La Ferté Gaucher κοντά στο Παρίσι, η SparkRenault SRT 01E έκλεψε τις εντυπώσεις κάνοντας την πρώτη της δημόσια εμφάνισή της. Το 100% ηλεκτρικό μονοθέσιο SparkRenault SRT 01E πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια επίδειξη μπροστά στο κοινό του στο Las Vegas στις 6 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεθνή CES, μια παγκόσμια εμπορική έκθεση ηλεκτρονικών και τεχνολογίας.

Η SparkRenault SRT 01E έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στο Las Vegas της πολιτείας Nevada των Η.Π.Α. μπροστά σε πλήθος οπαδών της τεχνολογίας στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων (CES). Το αυτοκίνητο ήταν στα χέρια του Βραζιλιάνου οδηγού αγώνων Lucasdi Grassi, ο οποίος το οδήγησε κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων του Las Vegas, πριν προχωρήσει στο Mandalay Bay στο κέντρο της πόλης.

Η διαδρομή της επίδειξης ήταν η επιβεβαίωση ότι η ονειροπόλος ιδέα ενός πλήρους ηλεκτρικού μονοθεσίου σήμερα αποτελεί μια πραγματικότητα στην οποία η Renault, ως τεχνικός συνεργάτης συνέβαλε σημαντικά όχι μόνο στα δεδομένα των νικών που έχει γράψει στην F1, αλλά και απολαμβάνοντας τον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων. 

Ο Patrice Ratti, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Sport Technologies, δήλωσε “Όλοι στη Renaultείναι υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το 100% του ηλεκτρικού αγωνιστικού οχήματος SparkRenault σε συνθήκες οδήγησης μπροστά σε αυτό το αρκετά απαιτητικό κοινό σε θέματα τεχνολογία στο Las Vegas. Η δουλειά που έχει γίνει από όλους τους τεχνικούς συνεργάτες τους τελευταίους μήνες είναι φανταστική και έτσι το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται σε όλες τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο υψηλός ανταγωνισμός. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής και οι μηχανικοί μας θα συνεχίσουν να εργάζονται με τα Spark, Dallara, McLaren, Williams και Michelin για περαιτέρω βελτιώσεις στο SparkRenault SRT 01E, έτσι ώστε όλες οι ομάδες να μπορούν να ανταγωνιστούν σε έναν εκπληκτικό αγώνα με αυτοκίνητα 100% ηλεκτρικά, όταν το πρωτάθλημα ξεκινήσει”.

Το αν όντως γίνει πρωτάθλημα F1 μόνο με ηλεκτρικά μονοθέσια για εμάς είναι ίσως κάτι μακρινό, παρόλα αυτά φυσικά και θέλουμε να δούμε ένα τέτοιο εγχείρημα να γίνεται πραγματικότητα.