Η Apple εισχωρεί και στα αυτοκίνητα

ByXenofwntas

27/02/2014

Και ενώ όλοι βρίσκονται εν αναμονή της παρουσίασης του iPhone 6, η αμερικάνικη εταιρεία φαίνεται ότι δε θα μείνει μόνο στα κινητά τηλέφωνα και στους υπολογιστές, αλλά ετοιμάζεται να μπει για τα καλά στον τομέα της αυτοκίνησης, ακολουθώντας έτσι τα χνάρια της Samsung. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν έπειτα από συνάντηση οι επικεφαλείς της Apple και της Tesla Motors

Τα αρχικά σενάρια ήθελαν τη συνάντηση να είναι μυστική, αφού είχαν προηγηθεί φήμες ότι η Apple θα εξαγόραζε την Tesla Motors με την κατασκευή του πρώτου iCar, αλλά τελικά όλα αυτά  αποδείχτηκαν φήμες. Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και οι σκέψεις ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Tesla, με το συνδυασμό των τεχνολογιών της Apple, πήραν πολύ γρήγορα φωτιά. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Tesla, ScottRedler, ο οποίος ανέφερε “Υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν οι δύο εταιρείες μαζί. Όταν τα μεγάλα μυαλά ενώνονται, τότε γεννούν μεγάλες ιδέες”.

Το αρχικό στάδιο συνεργασίας των δυο εταιρειών είναι το “iOS in the car”, το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί σε όλα τα smartphone και θα συνδέεται κατευθείαν, εμφανίζοντας όλες τις πληροφορίες που θα περιλαμβάνονται στην οθόνη του αυτοκινήτου. Πιθανολογούμε ότι μέσω του “iOS in the car” θα μπορούν να δουλέψουν η πλοήγηση, οι λειτουργίες του τηλεφώνου, τα sms, η μουσική και ο φωνητικός έλεγχος. 

Η Tesla ήδη διαθέτει ένα μεγάλο tablet στα αυτοκίνητά της, το οποίο χρησιμοποιείται για την περιήγηση στο διαδίκτυο και τη ψυχαγωγία, γεγονός που δηλώνει ότι υπάρχουν τα θεμέλια για τη συνεργασία των δύο εταιρειών. Όλη αυτή η ιδέα σαφέστατα και δημιουργήθηκε για να συναγωνιστούν τη Google και το Android, το οποίο ήδη έχει αναπτύξει συνεργασίες με τη Honda, τη Hyundai και την Opel. Το μόνο που μένει είναι να δούμε εάν θα τα καταφέρει.