Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σημειώθηκε στις δοκιμές ασφαλείας που κάνει το Euro NCAP, αφού το Ford Mustang απέτυχε λαμβάνοντας μόλις δύο από τα 5 αστέρια. Το αμερικάνικο μοντέλο έλαβε μετά τις δοκιμές 72% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, 32% στην ασφάλεια των ανήλικων επιβατών, 64% στην ασφάλεια πεζών και μόλις 16% στα συστήματα ασφαλείας.

Μπορεί η Mustang να απογοήτευσε τους φίλους της Ford, όσον αφορά στις δοκιμές ασφαλείας, οι φίλοι της Volvo έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι, αφού τα S90 και V90 πέρασαν με άριστα τα τεστ, αφού απέσπασαν και τα δύο τα πολυπόθητα 5 αστέρια. Συγκεκριμένα το S90 βαθμολογήθηκε με 95% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 80% στην προστασία ανήλικων επιβατών, 76% στην προστασία πεζών και 93% στα συστήματα ασφαλείας.

Από την άλλη πλευρά το V90, όσον αφορά στη βαθμολογία δεν είχε καμία διαφορά στα ποσοστά από το S90. Το σουηδικό μοντέλο απέσπασε 95% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 80% στην προστασία ανήλικων επιβατών, 76% στην προστασία πεζών και 93% στα συστήματα ασφαλείας. Τα Volvo για άλλη μια φορά έδειξαν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για τους Σουηδούς η ασφάλεια, ενώ από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι της Ford δέχτηκαν μια γερή κατραπακιά, αφού ούτε οι ίδιοι δεν το περίμεναν.