Η ειδική και σβέλτη έκδοση του Abarth 595, με την ονομασία Pista βρίσκεται στη χώρα μας και είναι διαθέσιμο για όποιον θέλει να το αποκτήσει. Το μοντέλο παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και το χαρακτηριστικό του είναι οι επιδόσεις, αλλά και οι βελτιώσεις που έχει δεχθεί τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.

Το νέο μοντέλο διατίθεται σε 5 χρωματισμούς (Campovolo Grey, Gara White, Abarth Red, Record Grey και Scorpione Black), ενώ προσφέρεται με ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” και διαστάσεις ελαστικών 205/45. Επιπλέον, στο αμάξωμα έχουν τοποθετηθεί διάτρητοι αεριζόμενοι δίσκοι εμπρός διαμέτρου 284×22 χιλιοστών, με αγωνιστικά τακάκια της Ferodo, ενώ πίσω υπάρχουν οι απλοί δίσκοι διαμέτρου 240×11 χιλιοστών. Οι αναρτήσεις είναι της Koni, ενώ τα ελατήρια της Eibach και η εξάτμιση με τις τέσσερις απολήξεις της Record Monza.

Μηχανικά το 595 Pista τροφοδοτείται από τον T – Jet κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 160 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 23,4 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 7,3”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 216 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ προαιρετικά υπάρχει και το σειριακό κιβώτιο. Όσο για τιμή; Για όποιον ενδιαφέρεται με 21.000€ το πήρε και έφυγε.