Από το Μάιο του 2015 έχουν ψηφιστεί για όσους δε θέλουν να κυκλοφορούν το αυτοκίνητο τους τα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα. Φέτος για αυτούς που επέλεξαν τη συγκεκριμένη τακτική έχοντας το όχημα τους σε ακινησία όταν θα το κινήσουν θα βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. Το νέο σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών φυσικά αποσκοπεί σε περισσότερα έσοδα που όμως είναι άγνωστο αν θα τα επιτύχει με αυτόν τον τρόπο.

teli kykloforias 1Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν προβεί σε πλήρη ακινησία θα έχουν τρεις επιλογές για να κινήσουν και πάλι τα οχήματα τους. Η πρώτη επιλογή αφορά σε όσους θέλουν να κινήσουν το όχημα τους για ένα μήνα, αλλά με το νέο σχέδιο θα πληρώσουν Τέλη Κυκλοφορίας δύο μηνών. Έτσι αναλογικά αντί για 1/12 θα πληρώσουν 2/12.

Η δεύτερη επιλογή αφορά σε όσους θέλουν να κινήσουν το όχημα για 3 μήνες, όμως και εδώ θα υπάρξει η επιβάρυνση του ενός μηνός επιπλέον. Έτσι αντί για 3/12 ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα πληρώσει τα 4/12. Η Τρίτη και τελευταία επιλογή είναι για όσους θέλουν να κινήσουν το όχημα τους για πάνω από 3 μήνες. Εκεί θα ο ιδιοκτήτης θα βαρύνετε με δύο επιπλέον μήνες στα Τέλη Κυκλοφορίας. Για παράδειγμα κάποιος που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για 6 μήνες θα πληρώνει τα 8/12, ενώ αν κάποιος θέλει να το κινήσει για 8 μήνες θα επιβαρύνεται με 10/12.

teli kykloforias 3Στο στόχο του υπουργείου είναι να αρθούν από την ακινησία όσο περισσότερα οχήματα γίνεται, αλλά με αυτά τα μέτρα είναι άγνωστο αν θα έχουν επιτυχή αποτελέσματα. Φυσικά μη ξεχνάμε πως σε περίπτωση άρσης ακινησίας ενός οχήματος, πληρώνεται αναλογικά και ο Φόρος Πολυτελείας στην περίπτωση που υπάρχει. Σε αυτή την περίπτωση όμως ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα επιβαρυνθεί το πόσο των μηνών που θα κινηθεί και όχι κάτι επιπλέον. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.