Ο Lucas Di Grassi ήταν ο νικητής του 5ου GP της χρονιάς στη Formula E, όπου έγινε στο Μεξικό. Όμως ο Βραζιλιάνος στερήθηκε τη νίκη αφού ακυρώθηκε από τις κριτές λόγω του βάρους του μονοθεσίου. Έτσι ο Βέλγος είναι ο μεγάλος νικητής του αγώνα μετά την ακύρωση του Βραζιλιάνου. Ο Di Grassi χρησιμοποιείται άψογα την ισχύ του μονοθεσίου παίρνοντας μια μεγάλη νίκη μπροστά σε ένα μεγάλο και παθιασμένο πλήθος.

formula e mexico 2Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε το FanBoost, αυξάνοντας το προβάδισμα στους πρώτους τρεις γύρους. Ο D’ Ambrosio ακολουθούσε έχοντας στους καθρέφτες του γεμάτους από την e.Dams Renault του Sebastien Buemi, κυνηγώντας όμως το πρωτοπόρο. Ο Di Grassi αύξανε συνεχώς τη διαφορά και η μάχη επικεντρωνόταν στη δεύτερη θέση με το Βέλγο και τον Ελβετό να δίνουν μεγάλη μάχη.

Ο Buemi έκανε δύο φορές το εγχείρημα να περάσει το D’ Ambrosio, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ στη μάχη των δύο μπήκε και ο Prost, χωρίς όμως να καταφέρει να βρεθεί μπροστά από τους δύο προπορευόμενους του. Πίσω από την πρώτη 4αδα τερμάτισαν οι Duval, Frijns Και Bird.Ο Di Grassi όπως αναφέραμε ακυρώθηκε λόγω ότι το βάρος του μονοθεσίου ξεπέρασε τα όρια χωρίς η ομάδα του να ασκήσει έφεση. Έτσι ο Jerome D’ Ambrosio Πανηγύρισε την πρώτη φετινή του νίκη. Ο επόμενος αγώνας είναι στις 2 Απριλίου στο Long Beach της Αμερικής.

Αναλυτικά οι πρώτοι 10 του Eprix Mexico City:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Χρόνος
1. Jerome D’ Ambrosio Dragon Racing 48:28.409
2. Sebastien Buemi Renault e.Dams +0.106
3. Nicolas Prost Renault e.Dams +25.537
4. Loic Duval Dragon Racing +26.358
5. Robin Frijns Andretti +28.477
6. Sam Bird DS Virgin Racing +28.928
7. Daniel Abt ABT Schaeffler Audi Sport +30.051
8. Nick Heidfeld Mahindra Racing +36.373
9. Stephane Sarrazin Venturi +37.291
10. Bruno Senna Mahindra Racing +37.603