Η θυγατρική εταιρεία της BMW η Alpina κατασκεύασε και τις νέες Coupe και Convertible εκδόσεις της B4 Bi – Turbo. Τα νέα μοντέλα χαρακτηρίζονται από τη φινέτσα, την πολυτέλεια και τις υψηλές επιδόσεις. 50 μηχανικοί εργάστηκαν πάνω από κάθε μια Alpina B4 Bi – Turbo, ενισχύοντας τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα ψύξης, τη δομή του αμαξώματος, τις ζάντες με τα ελαστικά, την αεροδυναμική, το σύστημα διεύθυνσης, και τις αναρτήσεις.

alpina b4 bi turbo 3Η convertible έκδοση προσφέρεται με μεταλλική οροφή, η οποία ανοιγοκλείνει σε 20”, ενώ το σύστημα λειτουργεί και με ταχύτητα μέχρι 20 χλμ/ώρα. Η BMW ALPINA B4 Bi – Turbo διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό, στον οποίο περιλαμβάνεται κλιματισμός δερμάτινα και θερμαινόμενα σπορ καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων, προβολείς Bi – Xenon, Adaptive M Sport ανάρτηση, αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Μέσα στις επιλογές του πελάτη προσφέρονται και δύο χρωματισμοί μπλε ή πράσινο, καθώς και η ξύλινη επένδυση στο εσωτερικό.

Με περισσότερους από 410 ίππους και 61,1 κιλά ροπής το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε 4,2” για τη Coupe έκδοση και 4,5” για τη Convertible, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 278 χλμ/ώρα, αποδεικνύοντας πως τα νέα μοντέλα είναι αρκετά γρήγορα. Όμως ταυτόχρονα είναι και οικονομικά, αφού η μέση κατανάλωση είναι 6,4 λίτρα/100χλμ σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 177 γρ/χλμ.

alpina b4 bi turbo 2Τα νέα μοντέλα είναι διαθέσιμα για αγορά στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, ενώ στις υπόλοιπες χώρες διατίθενται κατά παραγγελία. Τέλος, η τιμή της στη Μεγάλη Βρετανία για τη Coupe έκδοση είναι 80.500€, ενώ για τη Convertible έκδοση φτάνει στα 86.000€.