Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 116 οχημάτων Sprinter (ΚΣ 910), με έτος παραγωγής από το 2018 έως το 2020.

Σε ορισμένα οχήματα με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και με πετρελαιοκινητήρα OM651, ενδέχεται, σε περίπτωση ατυχήματος με μετωπική σύγκρουση, να προκληθεί, υπό ορισμένες συνθήκες, ζημιά στο εξάρτημα τελικού σταδίου προθέρμανσης χωρίς διακοπή της παροχής ρεύματος. Το εξάρτημα τελικού σταδίου προθέρμανσης είναι ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα και χρησιμεύει στον έλεγχο των προθερμαντήρων και της θέρμανσης φίλτρου καυσίμου.

Εάν, σε περίπτωση ατυχήματος και υπό ορισμένες συνθήκες, προκληθεί ζημιά στο εξάρτημα τελικού σταδίου προθέρμανσης, χωρίς ωστόσο η σύγκρουση να οδηγήσει σε πλήρη διακοπή της παροχής ρεύματος του εξαρτήματος, δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα βραχυκύκλωμα. Στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να αυξηθεί πολύ η θερμοκρασία και να προκληθεί φωτιά στο όχημα. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού για τους επιβάτες του οχήματος ή/και τα άτομα κοντά στο όχημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz επιθυμούν προκειμένου να τοποθετηθεί εκ των υστέρων το περίβλημα κάλυψης στο εξάρτημα τελικού σταδίου προθέρμανσης, καθώς και η σύνδεση της παροχής ρεύματος σε μια πυροτεχνική ασφάλεια, επανατοποθέτηση αυτού, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 0080097777777 ή 00302112111597.