Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 141 ελαφρών φορτηγών Mercedes-Benz Sprinter (ΚΣ 907 και 910), με έτος παραγωγής 2018-2019.

Στα εν λόγω μοντέλα διαπιστώθηκε ότι ο έλεγχος της βιδωτής σύνδεσης της επάνω κλειδαριάς του καπό κινητήρα δεν είχε τεκμηριωθεί με αξιόπιστο τρόπο. Εάν η βιδωτή σύνδεση δεν έχει πραγματοποιηθεί σωστά, ενδέχεται, σε εξαιρετική περίπτωση και ανάλογα με την ταχύτητα, την κατάσταση του οχήματος και το φορτίο, να ανοίξει το καπό του κινητήρα κατά την οδήγηση. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε τα ανωτέρω προβλήματα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz επιθυμούν προκειμένου να ελεγχθεί η βιδωτή σύνδεση της κλειδαριάς του καπό κινητήρα και εάν χρειαστεί, να συσφιχθεί σωστά, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 0080097777777 και 00302112111597.