Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τον επίσημο αντιπρόσωπο της Honda στην Ελλάδα Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.ΜΕ., ανακοινώνει την ανάκληση 1.538 οχημάτων Civic (FD1, FD3), CR – V (RE5, RE6), Jazz (GE6, GG1, GG2, GG3, GG6), Insight (ZE2), µε ημερομηνία κατασκευής από 13 Ιανουαρίου 2009 έως και 24 Αυγούστου 2010.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα το πρόβλημα εντοπίζεται στο μηχανισμό ενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού, ο οποίος σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να παράξει µμεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την κανονική, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυµατισµό του συνοδηγού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda επιθυμούν για τον έλεγχο και την αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.ΜΕ. στο τηλέφωνο 210 – 3483795 µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ή µέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@saracakis.gr.