Σε μια ακόμα μεγάλη ανάκληση προχώρα η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την Toyota Hellas, η οποία αφορά σε 16.721 RAV4. Τα συγκεκριμένα οχήματα είναι χρονολογίας από το 2006 έως το 2012 και είναι εξοπλισμένα με ζώνες 3 σημείων στις εξωτερικές θέσεις του πίσω καθίσματος.

toyota rav4 anaklisi 1Στα παραπάνω οχήματα ενδέχεται, μέρος του μεταλλικού πλαισίου υποστήριξης του μαξιλαριού βάσης του πίσω καθίσματος, σε περίπτωση πρόσκρουσης με υψηλή ταχύτητα, να έρθει σε επαφή με την ζώνη ασφαλείας δημιουργώντας έντονη τοπική φθορά, η οποία μπορεί να οδηγήσει στο κόψιμο αυτής. Σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να μην υπάρξει σωστή υποστίριξη από τη ζώνη στον επιβάτη, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ειδοποιηθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Toyota επιθυμούν ώστε να γίνει o απαραίτητος έλεγχος και η αντικατάσταση των υλικών όπου χρειαστεί χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Toyota Hellas στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο 210 – 2808222 και ώρες 09:00 – 17:00.