Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mercedes – Benz Hellas, ανακοίνωσε την ανάκληση 260 Smart ForTwo στη χώρα μας. Η ανάκληση αφορά τα αυτοκίνητα παραγωγής από 01/2017 έως 07/2017, στα οποία ενδέχεται να παρουσιάζονται διακενώσεις στο αριστερό ακραξόνιο, λόγω ενός σφάλματος στη διαδικασία παραγωγής.

Αυτές οι διακενώσεις θα μπορούσαν να μειώσουν την αντοχή του ακραξονίου. Ενδέχεται σε αυξημένες καταπονήσεις να προκληθεί ρήξη του ακραξονίου, το οποίο θα περιόριζε την διευθυντικότητα του οχήματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Smart, προκειμένου να γίνει έλεγχος και να αντικατασταθεί το αριστερό ακραξόνιο χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης smart στο τηλέφωνο 8001176000.