Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mazda ανακοίνωσε την ανάκληση 30.000 οχημάτων 323, 323F, 121, Demio, MX – 3, MX – 6 και 626 στη χώρα μας. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε ορισμένους διακόπτες ανάφλεξης όπου κατά τη συναρμολόγηση τους ενδέχεται να υπάρχει παραπάνω ποσότητα γράσου. Το γράσο αυτό σκληραίνει κατά το πέρασμα του χρόνου από τη θερμότητα του διακόπτη. Αν συμβεί αυτό, το γράσο μπορεί να γίνει αγώγιμο και να δημιουργήσει θερμότητα στο διακόπτη, µε αποτέλεσμα να βγει καπνός και να υπάρξει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mazda επιθυμούν για τον έλεγχο και την αντικατάσταση των υλικών όπου απαιτείται χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mazda, όπου μπορούν να τους βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας www.mazda-gr.com