Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την Kosmocar A.E., γενικός εισαγωγέας αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, ανακοίνωσαν την ανάκληση 337 Passat χρονολογίας 2015 – 2016. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντοπίστηκε στη μη σωστή ασφάλιση της σύνδεσης (φις) της πλεξούδας καλωδίων στην κεντρική ασφαλειοθήκη. Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται να υπάρξει διακοπή της τροφοδοσίας ρεύματος με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του κινητήρα και ορισμένων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

volkswagen passat anaklisi 2Επιπλέον, ενδέχεται να διακοπεί η λειτουργία της υποβοήθησης τιμονιού και του σερβόφρενου, Εάν η βλάβη προκληθεί κατά την πορεία του οχήματος, αυτό παραμένει ικανό να κινείται έως ότου σταματήσει. Η παραπάνω βλάβη είναι ικανή να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του οδηγού και των επιβατών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Volkswagen επιθυμούν για τον έλεγχο και την αντικατάσταση των ελαττωματικών εξαρτημάτων, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Volkswagen στο τηλέφωνο 210 – 9981100.