Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε., ανακοίνωσε την ανάκληση 548 οχημάτων Hilux, με ημερομηνία παραγωγής από τον Ιούνιο του 2018 έως το Μάιο του 2019.

Στο σύστημα υποβοήθησης των φρένων των εμπλεκόμενων οχημάτων, το έμβολο ενδέχεται να μην έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Ως αποτέλεσμα, η αντοχή του εμβόλου θα μπορούσε να μειωθεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Εάν αυτό συμβεί και σε περιπτώσεις επαναλαμβανομένης χρήσης του πεντάλ φρένου, το έμβολο ενδέχεται να σπάσει και στη χειρότερη περίπτωση, να προκληθεί απώλεια υποβοήθησης της πέδησης κατά την οδήγηση που θα μπορούσε να αυξήσει την απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Toyota επιθυμούν, για να γίνει o σχετικός έλεγχος του συστήματος υποβοήθησης φρένων, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Toyota Ελλάς στο τηλέφωνο 210-2808222 και ώρες 09:00-17:00.