Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 621 οχημάτων Sprinter (ΚΣ 907, 910), με έτος παραγωγής 2018 έως 2019.

Η Mercedes-Benz AG διαπίστωσε ότι ενδέχεται να λασκάρει η ασφαλιστική ροδέλα από το μπουλόνι, το οποίο συνδέει το πεντάλ φρένου με την έδρα υποδοχής. Εάν λασκάρει η ασφαλιστική ροδέλα, το μπουλόνι μπορεί να γλιστρήσει και να βγει/απελευθερωθεί κατά τη χρήση του πεντάλ φρένου στο πλαίσιο της λειτουργίας του οχήματος. Λόγω αυτού, ο φωτισμός πέδησης μπορεί να παραμένει μόνιμα αναμμένος, ακόμη και όταν δεν είναι πατημένο το πεντάλ φρένου, με αποτέλεσμα τα οχήματα που ακολουθούν να μην μπορούν να αναγνωρίσουν εάν το όχημά φρενάρει όντως. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος. Σε αυτή την περίπτωση, θα γινόταν σαφώς αισθητή μια κυκλική απόκλιση του πεντάλ φρένου ή/και μια διαφορετική αίσθηση του πεντάλ κατά την ενεργοποίησή του. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, τα φρένα παραμένουν λειτουργικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz επιθυμούν προκειμένου να τοποθετηθεί ένας επιπλέον δακτύλιος ασφάλισης στην έδρα υποδοχής του πεντάλ φρένου, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 0080097777777 ή 00302112111597.