Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 676 οχημάτων A-Class, B-Class, CLA και GLA, (ΚΣ 117, 156, 176, 242, 246), με έτος παραγωγής 2016 και 2017.

Η Mercedes-Benz AG διαπίστωσε ότι μια οπή στον σταυρωτό αρθρωτό σύνδεσμο του άξονα τιμονιού ενδέχεται να μην αντιστοιχεί στις προδιαγραφές. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να προκληθεί τζόγος στο σύστημα διεύθυνσης, ο οποίος θα αυξάνεται με τον καιρό. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει θορύβους και μια αίσθηση αστάθειας στην οδήγηση. Εάν αυτά τα συμπτώματα δεν εντοπιστούν για μεγάλο διάστημα, το έδρανο μπορεί να αποσπαστεί από τον σταυρωτό αρθρωτό σύνδεσμο. Σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται να περιοριστεί η διευθυντικότητα του οχήματος, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz επιθυμούν προκειμένου να ελεγχθεί προληπτικά ο άξονας τιμονιού και, εάν χρειαστεί, να αντικατασταθεί, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 0080097777777 ή 00302112111597.