Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, ανακοίνωσε δύο ανακλήσεις 684 οχημάτων Vito και Sprinter (ΚΣ 447, 906), με έτος παραγωγής από το 2013 έως το 2021.

Η πρώτη ανάκληση περιλαμβάνει 226 οχήματα Vito με έτος παραγωγής από το 2019 έως το 2021. Η Mercedes-Benz AG διαπίστωσε ότι σε συγκεκριμένα οχήματα με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, πετρελαιοκινητήρα και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων κατά την επιλογή της ταχύτητας οπισθοπορείας, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, η λειτουργία του αισθητήρα αναγνώρισης σχέσης μπορεί να αναστέλλεται περιστασιακά μέχρι την επόμενη απενεργοποίηση/ενεργοποίηση της μίζας ή εκκίνηση του κινητήρα. Κατά συνέπεια, θα μπορούσε ο φωτισμός πίσω από το όχημα να είναι ανεπαρκής για τον οδηγό κατά την οπισθοπορεία χωρίς αναμμένο φως οπισθοπορείας. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα ήταν πιθανώς εμφανές για τους υπόλοιπους οδηγούς ότι το όχημα κινείται προς τα πίσω.

Η δεύτερη ανάκληση περιλαμβάνει 458 οχήματα Sprinter με έτος παραγωγής από το 2013 έως το 2016. Η Mercedes-Benz AG θα προβεί στην ενημέρωση του λογισμικού του εγκεφάλου κινητήρα πετρελαιοκίνητων οχημάτων Sprinter με πρότυπο καυσαερίων Euro 5, ώστε να βαθμονομηθούν συγκεκριμένες παράμετροι του συστήματος διαχείρισης κινητήρα οι οποίες δεν ήταν αποδεκτές. Με το νέο λογισμικό μειώνεται ο μέσος όρος των εκπομπών οξειδίων του αζώτου κατά την οδήγηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε τα συγκεκριμένα πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz επιθυμούν προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 0080097777777 ή 00302112111597.