Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την FCA Greece ανακοίνωσε την ανάκληση 251 Fiat Tipo Sedan, με εύρος παραγωγής από 6A81291 έως 6D54933. Το πρόβλημα εντοπίζεται στον αερόσακο του τιμονιού, όπου λόγω μιας ασυμφωνίας της στερέωσης και της απουσίας προστασίας από πιθανή αποκοπή, μπορεί να παρατηρηθεί η παρεμβολή της καλωδίωσης του αερόσακου στο τερματικό της καλωδίωσης του τιμονιού και κατά συνέπεια το γδάρσιμο της καλωδίωσης.

Αυτό το γδάρσιμο μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και κατά συνέπεια την ακατάλληλη ενεργοποίηση του αερόσακου του τιμονιού. Επιπλέον, τα οχήματα με εύρος παραγωγής από 6A81292 έως 6D54888 είναι απαραίτητο να ελεγχθούν για την προστασία του καλωδίου τροφοδοσίας του φίλτρου πετρελαίου. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Fiat επιθυμούν για τον έλεγχο και την αντικατάσταση των υλικών όπου απαιτείται χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη γραμμή επικοινωνίας 80011500800, χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο.