Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mercedes – Benz ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Mercedes – Benz στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 3.758 οχημάτων. Πρόκειται για τα A Class, B – Class, CLA, GLA, C – Class και E – Class (ΚΣ 117, 176, 246, 242, 156, 205 και 253) παραγωγής 2015 – 2016.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην κολόνα του τιμονιού, η οποία μπορεί να μην έχει επαρκή γείωση. Σε συνδυασμό με μια εσωτερική βλάβη των επαφών στη μονάδα διακοπτών της κολόνας τιμονιού θα μπορούσε σε περίπτωση ηλεκτροστατικής εκκένωσης να ενεργοποιηθεί αδικαιολόγητα ο αερόσακος οδηγού. Αυτό το γεγονός αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού για τον οδηγό σε περίπτωση ατυχήματος. Η βλάβη επισημαίνεται στον οδηγό εγκαίρως μέσω ενός προειδοποιητικού μηνύματος για τον αερόσακο στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων καθώς και με την κόκκινη ενδεικτική λυχνία αερόσακου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Mercedes – Benz επιθυμούν, προκειμένου να δημιουργηθεί επαρκής γείωση της κολόνας τιμονιού, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης της Mercedes – Benz στο τηλέφωνο 8001176000.