Οι Γάλλοι της Citroen προχώρησαν σε μια μικρή ανανέωση στα δημοφιλή Citroen C4 Picasso και Grand C4 Picasso. Τα δύο μοντέλα δέχτηκαν μικρές πινελιές φρεσκαρίσματος, κάνοντας την εμφάνισή τους πιο εντυπωσιακή, αν και αυτό που ενδιαφέρει τους Γάλλους στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι το εσωτερικό και οι χώροι του.

citroen-c4-picasso-2

Τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός, με τη γνωστή μάσκα της γαλλικής εταιρείας, καθώς και τα πίσω τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα, είναι μερικά από τα στοιχεία που άλλαξαν. Το ίδιο ισχύει και για το 7θέσιο Grand C4 Picasso, το οποίο έχει ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό στο εμπρός μέρος, αλλάζοντας όμως τα φωτιστικά σώματα πίσω.

Μηχανικά και τα δύο μοντέλα θα τροφοδοτούνται από το νέο PureTech βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 ίππους. Επιπλέον, υπάρχει και η έκδοση με τους 130 ίππους, με τον ίδιο κινητήρα, ο οποίος συνεργάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο

citroen-c4-picasso-3

Τρία επίπεδα εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα και στα δύο μοντέλα Touch, Feel και Flair, με τη Citroen να προσφέρει αρκετές διαφορετικές εσωτερικές ταπετσαρίες με κάθε έκδοση. Η γαλλική εταιρεία έχει προσθέσει και το τελευταία σύστημα 3D Connect Nav, το οποίο λειτουργεί σε μια μεγάλη οθόνη αφής. Επιπλέον, υπάρχει στο βασικό εξοπλισμό τόσο το Apple CarPlay, όσο και το MirrorLink.

Η ενεργητική και παθητική ασφάλεια πλέον είναι από τα πιο βασικά στοιχεία σε κάθε νέο αυτοκίνητο, έτσι και οι Γάλλοι εφοδίασαν το νέο μοντέλο με ενεργό σύστημα αλλαγής λωρίδας προειδοποίησης, ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου, αναγνώριση ορίων ταχύτητας, αυτόματα φώτα, ενεργό ραντάρ και Cruise Control.

citroen-grand-c4-picasso-1

Τα ανανεωμένα μοντέλα Citroen C4 Picasso και Grand C4 Picasso είναι διαθέσιμα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αρχικά στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ λίγο αργότερα θα βρίσκονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου μεταξύ των χωρών θα βρίσκεται και η Ελλάδα. Όσο για τις τιμές; Αυτές κυμαίνονται από 23.000€ έως 32.500€ για το C4 Picasso και από 25.800€ έως 34.800€ για το Grand C4 Picasso ανάλογα την έκδοση.