Η ανανεωμένη Skoda Fabia εμφανίστηκε επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που γίνεται στη Γενεύη της Ελβετίας. Το δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο που κατασκευάζει η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει ακόμα μεγαλύτερη έκκληση χάρη στα νέα εμπρός και πίσω τμήματα, την εισαγωγή των LED φωτιστικών σωμάτων, καθώς και το εκλεπτυσμένο εσωτερικό. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο θα είναι οι αποδοτικότατοι κινητήρες χωρητικότητας 1 λίτρου.

Οι εμπρόσθιες και οπίσθιες αλλαγές προσφέρουν μια εμφάνιση που δίνει άλλο στυλ, ενώ οι φανοί ομίχλης μαζί με τα φωτιστικά σώματα που πλέον είναι τεχνολογίας LED τόσο μπροστά, όσο και πίσω το κάνουν ακόμα πιο όμορφο. Στις ζάντες αλουμινίου υπάρχει πλέον επιλογή μεγέθους 18”, που κάνει το εξωτερικό κομμάτι του αμαξώματος ακόμα πιο ελκυστικό.

Μηχανικά η Skoda Fabia θα τροφοδοτείται από δύο 3κύλινδρους βενζινοκινητήρες χωρητικότητας 1 λίτρου, ένας ατμοσφαιρικός και ένας Turbo, ο οποίοι θα έχουν τέσσερις διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Πρόκειται για τον ατμοσφαιρικό MPI με την ιπποδύναμη να είναι 60 και 75 ίππους και για τον TSI με τη μέγιστη ισχύ να είναι 95 και 110 ίππους. Ο ισχυρότερος κινητήρας με τους 110 ίππους μπορεί να συνδυαστεί με το DSG κιβώτιο των 7 σχέσεων.

Φυσικά, η Skoda έχει ρίξει το βάρος στην ασφάλεια του αυτοκινήτου, το οποίο διαθέτει τη νέα λειτουργία ανίχνευσης τυφλών σημείων, η οποία ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία οχημάτων στο τυφλό σημείο ή πλησιάζει γρήγορα από πίσω όταν οδηγεί σε αυτοκινητοδρόμους πολλαπλών λωρίδων. Επιπλέον, το σύστημα οπίσθιας ειδοποίησης κυκλοφορίας παρακολουθεί το τι συμβαίνει πίσω από το όχημα και προειδοποιεί για τον κίνδυνο σύγκρουσης κατά την αναστροφή. Ένα ακόμα διαθέσιμο χαρακτηριστικό είναι το Light Assist, το οποίο χαμηλώνει το φωτισμό του αμαξώματος μόλις εντοπιστεί αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα.

Το σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας “Swing” προσφέρει μια οθόνη αφής μεγέθους 6,5”, επιτρέποντας στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το πλήρες φάσμα των κινητών ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Skoda Connect. Επιπλέον, προσφέρεται σύστημα πλοήγησης, πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο και συνδέσεις Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink και SmartGate. Για όποιον δεν αρκούν αυτά η ανανεωμένη Fabia προσφέρει ξύστρα πάγου που κρύβεται στο πτερύγιο του ρεζερβουάρ και θύρες USB.

Όπως φαίνεται η Skoda συνεχίζει να εξελίσσει όπως πρέπει τη Fabia δίνοντας περισσότερα κίνητρα για να την αποκτήσει κάποιος. Εμείς είμαστε σίγουροι πως αν κάποιος θέλει να αποκτήσει ένα οικονομικό και ευέλικτο αυτοκίνητο η Skoda Fabia είναι ότι πρέπει.