Η Alfa Romeo ανανέωσε δύο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα του σήμερα τη Giulia και τη Stelvio. Και τα δύο μοντέλα διατηρούν την κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και τον κλασσικό ιταλικό σχεδιασμό, όμως έχουν βελτιωθεί με καλύτερα υλικά κατασκευής, ενώ έχει αναπτυχθεί το σύστημα ADAS για την αυτόνομη οδήγηση και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο προσπαθεί να κάνει πιο άνετη τη ζωή του οδηγού.

Η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει μεγάλες αλλαγές. Οι πιο ουσιαστικές είναι οι προβολείς bi-xenon και οι ηλεκτρικοί καθρέπτες. Επιπλέον, περιλαμβάνονται και οι πίσω αισθητήρες στάθμευσης που συνδυάζονται πλέον και με κάμερα οπισθοπορείας. Τα LED φωτιστικά σώματα πλέον προσφέρουν καλύτερο φωτισμό στο πίσω μέρος, ενώ οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων στη Giulia της προσφέρουν ακόμη καλύτερο φρενάρισμα. Η διπλή απόληξη της εξάτμισης και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” και 19”, ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση και στα δύο μοντέλα.

Στο εσωτερικό τα δύο μοντέλα πλέον διαθέτουν την οθόνη αφής μεγέθους 8,8” (7” στο βασικό εξοπλισμό), με τα εικονίδια να έχουν καινούργια διάταξη, ενώ περιλαμβάνει το ραδιόφωνο, τις λειτουργίες του smartphone, την πλοήγηση, τον έλεγχο του κλιματισμού, τις συνδεδεμένες υπηρεσίες και το ADAS. Επιπλέον, αν θέλει κάποιος εκτός της οθόνης αφής μπορεί να χρησιμοποιήσει το περιστροφικό κουμπί που κάνει την ίδια ακριβώς δουλεία.

Στις ανανεωμένες Giulia και Stelvio έχει βελτιωθεί η ποιότητα με μια νέα κεντρική κονσόλα πλήρως αναμορφωμένη, η οποία διαθέτει περισσότερους χώρους αποθήκευσης. Φυσικά, τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας δημιουργώντας ένα πιο ζεστό περιβάλλον.

Μηχανικά και τα δύο μοντέλα προσφέρονται με έναν κινητήρα βενζίνης και έναν πετρελαίου. Η έκδοση βενζίνης αποτελείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους, ενώ αυτός του πετρελαίου είναι χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους. Και τα δύο μοντέλα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Για όποιον δεν αρκείται στα παραπάνω υπάρχει και η έκδοση Veloce της Stelvio, η οποία περιλαμβάνει τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 280 ίππους, καθώς και τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 210 ίππους. Οι αντίστοιχες εκδόσεις θα υπάρχουν και στη Giulia.  

Το ατού των δύο ανανεωμένων μοντέλων είναι το αυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 2 με την ονομασία ADAS. Το Advanced Driver Assistance Systems μπορεί να ελέγχει το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι υπό συγκεκριμένες συνθήκες μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση από τον οδηγό. Σε όλες τις περιπτώσεις ο οδηγός πρέπει να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση και πάντα να κρατάει το τιμόνι στα χέρια του.

Επιπλέον, τα συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνονται είναι η υποστήριξη αλλαγής λωρίδας, το ενεργό τυφλό σημείο, το ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας, το Traffic Jam Assistant, το Highway Assist, το Active Cruise Control και το Driver Attention Assist. Όλα τα παραπάνω κρατάνε τον οδηγό και τους επιβάτες απόλυτα ασφαλείς σε οποιαδήποτε δυσκολία βρεθεί μπροστά τους.

Η Alfa Romeo Giulia και η Alfa Romeo Stelvio είναι δύο μοντέλα που μπορούν να εξιτάρουν τον καθένα από εμάς. Οι Ιταλοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να προωθήσουν τα μοντέλα τους και πώς να τα κάνουν ακόμη πιο ελκυστικά για το αγοραστικό κοινό. Για όποιον ήδη μπήκε σε σκέψεις οι πωλήσεις των δύο ανανεωμένων μοντέλων θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο αρχικά στην Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα βρίσκονται και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, οπότε λίγη υπομονή.