Η Subaru αποκάλυψε το ανανεωμένο BRZ και όπως το “δίδυμό αδερφάκι” της Toyota GT 86 (ή αλλιώς το πρώην Scion FR – S στις ΗΠΑ και τον Καναδά), διαθέτει αρκετές αναβαθμίσεις. Αυτές περιλαμβάνουν τους LED προβολείς τόσο στα μπροστά, όσο και στα πίσω φωτιστικά σώματα, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, μια βελτιωμένη ρύθμιση στην ανάρτηση, με αναβαθμισμένα ελατήρια και αποσβεστήρες, καθώς και μεγαλύτερη πίσω αεροτομή. Επιπλέον, έχουν προστεθεί ενισχύσεις στο σασί και ειδικότερα στις αναρτήσεις με αποτέλεσμα τη μέγιστη ακαμψία του αμαξώματος.

subaru brz 2Εξωτερικά η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ο εμπρός προφυλακτήρας, ενώ η μεγάλη εισαγωγή αέρα στο κέντρο διατηρείται, το νέο μοντέλο περιλαμβάνει ένα ζευγάρι νέων και μεγαλύτερων εισαγωγών αέρα στα πλαϊνά, κάνοντάς το πιο διακριτό από το “δίδυμο αδερφάκι” της Toyota. Επίσης, διατίθενται νέα LED φωτιστικά σώματα στην πίσω πλευρά, αντικαθιστώντας πλήρως την εμφάνιση που είχε το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον, ο  πίσω προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί, διαθέτοντας μια πιο επιθετική όψη στον πίσω διαχύτη, ενώ αναμένεται να διατεθούν και νέα σχέδια για τις ζάντες. Οι αναρτήσεις ενισχύθηκαν με τις αλλαγές να σταματούν κάπου εκεί.

Περνώντας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, παρατηρούμε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πιο  μαλακά υλικά και τα χειριστήρια του κλιματισμού θυμίζουν τις πιο κλασσικά αυτοκίνητα. Το τιμόνι είναι επίσης αναβαθμισμένο με νέα κουμπιά για το ραδιόφωνο και το Cruise Control.

subaru brz 4Όπως και το GT 86, έτσι και το BRZ διαθέτει το δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος  αποδίδει 205 ίππους και 15,9 κιλά ροπής. Το αναβαθμισμένο BRZ έχει 5 ίπποι παραπάνω και μισό κιλό περισσότερη ροπή, αρκεί ο οδηγός να επιλέξει το στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και όχι το προαιρετικό αυτόματο των 6 σχέσεων. Η τελική σχέση μετάδοσης στο χειροκίνητο εξοπλισμένο BRZs έχει αλλάξει σε 4,3:1 από 4,1 για βελτιωμένη επιτάχυνση. Η σημαντικότερη, ίσως, προσθήκη στο Subaru BRZ είναι το νέο βελτιωτικό πακέτο, στο οποίο προστίθενται φρένα της Brembo, αμορτισέρ της Sachs, καθώς και μαύρες ζάντες αλουμινίου 17”.

Άλλες αλλαγές που περιλαμβάνονται στο Subaru BRZ είναι η νέα πίσω αεροτομή από αλουμίνιο και χειριστήρια στο τιμόνι. Στην περιορισμένη έκδοση που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνονται επιπλέον keyless εισόδου/εκκίνησης, διζωνικός κλιματισμός, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, δερμάτινα καθίσματα με Alcantara, καθώς και μια LCD οθόνη μεγέθους  4,2”, στην οποία εμφανίζονται διάφορες πληροφορίες, όπως η θέση του πεντάλ του γκαζιού, η δύναμη της πέδησης, χρονόμετρο, η γωνία διεύθυνσης, οι θερμοκρασίες λαδιού και νερού, η στάθμη της μπαταρίας, και τα πλευρικά Gs. Η διασύνδεση πολυμέσων της Subaru, Starlink, προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό και στα δύο επίπεδα εξοπλισμού του BRZ, με μια οθόνη αφής 6,2” ιντσών, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ενσωμάτωσης εφαρμογών μέσω smartphone.

subaru brz 3Για όσους το επιθυμούν, το ανανεωμένο Subaru BRZ θα είναι προς πώληση πριν το τέλος του έτους, ενώ για εκείνους που θέλουν τη βελτιωμένη έκδοση με το extra πακέτο, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το χειμώνα του 2017. Μπορεί το BRZ να μην είναι αμιγώς αυτοκίνητο της Subaru, όμως φαίνεται ξεκάθαρα πως το ιαπωνικό μοντέλο κρατάει όλα τα χαρακτηριστικά της εταιρείας ακόμα και αν αυτό είναι σε συνεργασία με την Toyota.