Το μικρό μοντέλο της Mazda, το 2, κλείνοντας μια πενταετία στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου ήρθε η ώρα να ανανεωθεί, αν και κάπως είχε αλλάξει πριν δύο χρόνια. Το μικρό ιαπωνικό μοντέλο ελπίζει πως θα αναπτερώσει τις πωλήσεις του, αλλά και πως θα πλασαριστεί σε μια καλή θέση ερχόμενο και πάλι στην ελληνική αγορά.

Η εξέλιξη με την κωδική ονομασία Kodo, είναι ξεκάθαρη στο ανανεωμένο 2. Η μεγάλη μάσκα με το σήμα της εταιρείας κάνουν το μοντέλο άμεσα αναγνωρίσιμο, με τις υπόλοιπες γραμμές να παραμένουν καθαρές. Τα Adaptive LED φωτιστικά σώματα προσφέρουν ένα πιο δυνατό και καθαρό φωτισμό. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα που προσπαθούν την βελτιώσουν την οπτική αισθητική. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16” ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα υλικά πιο φιλικά στο περιβάλλον, με τον κλασσικό πίνακα οργάνων να παραμένει, ενώ η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Mazda Connect βρίσκεται στη μέση. Το τιμόνι έχει βελτιωθεί έτσι ώστε να έχει καλύτερη απόκριση, αλλά και να πιάνεται πιο εύκολα από το οδηγό χωρίς να δημιουργούνται θέματα. Επιπλέον, μπορεί να είναι και θερμαινόμενο, ενώ παρέχονται ο φωτοχρωματικός καθρέπτης και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto.

Από μηχανικής πλευράς υπάρχει ένας κινητήρας βενζίνης που προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Πρόκειται για το Skyactiv-G χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ στην πρώτη έκδοση να φτάνει τους 75 ίππους, ενώ στη δεύτερη να ανεβαίνει στους 90. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ στην έκδοση των 90 ίππων μπορεί να συνδυαστεί και με το αντίστοιχο αυτόματο κιβώτιο.

Το Mazda 2 αναμένεται να βρεθεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους στις αρχές του 2020. Στην ελληνική αγορά ίσως το δούμε λίγο αργότερα. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να βιώσει τον ανταγωνισμό της κατηγορίας του, αφού υπάρχουν πολύ μικρότεροι και πιο ισχυροί κινητήρες στην αγορά. Ίδωμεν.