Τα μοντέλα της Mazda ανανεώνονται το ένα μετά από το άλλο, με τους Ιάπωνες να παρουσιάζουν το ανανεωμένο Mazda CX – 5, το οποίο διαθέτει πλέον βελτιωμένο εξοπλισμό ασφαλείας και αναθεωρημένους κινητήρες. Το μεγαλύτερο όπλο του CX – 5 πλέον είναι ο πετρελαιοκινητήρας SKYACTIV – D χωρητικότητας 2,2 λίτρων.

Όπως θα περίμενε κανείς για ένα αυτοκίνητο ηλικίας μικρότερο των 12 μηνών, η τολμηρή και κομψή μορφή του CX – 5 παραμένει αναλλοίωτη, αλλάζοντας όμως τις ζάντες, με νέες αλουμινίου μεγέθους 19”, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην εσωτερική εμφάνιση, αλλά και στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται LED προβολείς, ραδιόφωνο DAB, με έγχρωμη οθόνη αφής μεγέθους 7”, πλοηγός, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι, κάμερα οπισθοπορείας, έξυπνη είσοδο χωρίς κλειδί και μια νέα οθόνη head – up που προβάλλεται απευθείας στο παρμπρίζ και διαθέτει αναγνώριση κυκλοφορίας. Επιπλέον, περιλαμβάνεται Mazda Radar Cruise Control, Advanced Blind Spot Monitoring, Smart Brake Support, High Beam Control, Lane Keep Assist και κάμερα προβολής 360ο.

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι το μεταλλικό χρώμα Soul Red Crystal Metallic και το Machine Gray Metallic, τα οποία και χρησιμοποιούν τη μοναδική τεχνολογία ζωγραφικής TAVUMINURI τριών στρωμάτων της Mazda. Σε σύγκριση με την πρώτη γενιά του CX – 5 αυξάνει τη φωτεινότητα κατά περίπου 20% και βάθους του χρώματος κατά 50%.

Μηχανικά το CX – 5 εξοπλίζεται με τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 163 ίππους. Επίσης, υπάρχει και ο κινητήρας πετρελαίου χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους. Αυτό όμως που ενθουσιάζει είναι ο νέος SKYACTIV – D κινητήρας πετρελαίου χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους και τη μέγιστη ροπή είναι 45,3 κιλά.

Η μεγαλύτερη πληγή για τη χώρα μας είναι δυστυχώς πως όποιος ενδιαφέρεται δεν υπάρχει επίσημος αντιπρόσωπος της Mazda στη χώρα μας για να αποκτήσει το ανανεωμένο CX – 5. Όποιος θέλει μπορεί να ταξιδέψει σε άλλες χώρες τις Ευρώπης για να αποκτήσει το CX – 5, με την ενδεικτική τιμή στη Μεγάλη Βρετανία να είναι στα 28.000€.