Η MINI ανανέωσε όλη τη γκάμα του Cooper και μέσα σε αυτό είναι και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Το MINI Cooper SE πλέον διαθέτει νέα χαρακτηριστικά αλλά και μια νέα έκδοση που κάνουν την οδήγηση πιο απολαυστική. Πρόκειται για το MINI Cooper SE Collection Edition, όπου εκτός της απολαυστικής οδήγησης οι Βρετανοί προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια με περισσότερα συστήματα ασφαλείας. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες υπάρχει το νέο Island Blue Metallic χρώμα, ενώ υπάρχει και η παραλλαγή με την οροφή να είναι σε Gray Metallic.

Για να είναι πιο έντονη η αντίθεση στο χρώμα υπάρχουν τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών και οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”. Αλλαγές έχουν γίνει στη γρίλια, στα λογότυπα της εταιρείας κυρίως στο πίσω μέρος και στα φωτιστικά σώματα, όπου ενσωματώθηκαν οι LED Matrix προβολείς. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα νέα καθίσματα από ύφασμα και δερματίνη, καθώς και το σπορ δερμάτινο τιμόνι από Nappa.

Το ηλεκτρικό μοντέλο μηχανικά τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση κυμαίνεται από 14,9 έως 16,1 kWh/100χλμ, κάτι που σημαίνει πως η αυτονομία του με μια πλήρη φόρτιση φτάνει από 203 έως 234 χιλιόμετρα. Φυσικά, οι εκπομπές ρύπων είναι μηδενικές, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να φορτίσει είτε σε μια απλή οικιακή πρίζα, είτε με έναν ταχυφορτιστή.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνει το πακέτο Connected Navigation, την οθόνη head-up display και τον ασύρματο φορτιστή. Επιπλέον, στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνεται προειδοποίηση λωρίδας, Active Cruise Control και το Stop & Go. Το MINI Cooper SE Collection Edition μπορεί να είναι ακριβότερο από τα υπόλοιπα της σειράς, όμως για όσους κάνουν χιλιόμετρα η απόσβεση έρχεται πολύ γρήγορα. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας θα είναι ένα από τα θετικά για την απόκτηση του.