Από αύριο Δεύτερα 24 Σεπτεμβρίου επανέρχεται το μέτρο του μικρού και μεγάλου δακτυλίου για το κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα η ισχύς του μέτρου θα είναι από Δευτέρα έως Πέμπτη 07:00 – 20:00 και Παρασκευή 07:00 – 15:00. Τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Από το μέτρο του Δακτυλίου δεν υπάγονται τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Τα οχήματα των κατηγοριών, που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτυλίου, τα οποία είναι τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γρ/χλμ, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γρ/χλμ.

Οι παραβάτες των περιοριστικών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παράγραφος 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με διοικητικό πρόστιμο 100€. Τέλος, το μέτρο θα έχει διάρκεια έως την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019.