Το Kia Stinger έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο Detroit Auto Show, ως ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα στην ιστορία της κορεατικής εταιρείας. Μπορεί να μην είναι σε θέση να κυνηγήσει τον τεράστιο όγκο πωλήσεων, ωστόσο οι ιθύνοντες της Kia πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τις BMW Series 3, 4 Gran Coupe, Audi A4, A5, ​​Lexus IS και Infiniti Q50. Όντας στην αναμονή για το εάν οι πελάτες μπορεί να επηρεαστούν από ένα Kia που διαθέτει καθιερωμένες εναλλακτικές, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι η Kia δεν έχει παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο του Stinger ξανά.

Οι πελάτες της Βόρειας Αμερικής θα έχουν δύο επιλογές κινητήρα, έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 255 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 35,6 κιλά, καθώς και ένα V6 Twin – Turbo χωρητικότητας 3,3 λίτρων. Ο κορυφαίος αυτός κινητήρας της κατηγορίας αποδίδει 365 ίππους και 50,3 κιλά ροπής κάνοντας το 0 –  100 χλμ/ώρα σε 5.1” πριν αγγίξει την τελική ταχύτητα των 269 χλμ/ώρα. Από την άλλη πλευρά, οι Ευρωπαίοι θα λάβουν μια πιο λιτή έκδοση ενός Turbo Diesel κινητήρα.

Ο σχεδιασμός του Kia Stinger είναι επίσης άξιος λόγου, με το αντίστοιχο τμήμα να έχει δημιουργήσει ένα όχημα που να φαίνεται όσο το δυνατό επιθετικό από κάποιες γωνίες, ενώ από την άλλη κάποια μοντέλα των BMW Series 3 και 4 φαίνονται μάλλον ήπια μπροστά του. Με αυτό που ειπώθηκε, ο σχεδιασμός είναι κάπως ιδιότροπος, ιδιαίτερα στο εμπρόσθιο τμήμα, όπου η μάσκα διαθέτει μια υπεραφθονία από  αεραγωγούς, οι οποίοι καλυτερεύουν την ψύξη του κινητήρα.

Το συνολικό σχήμα του Stinger μας θυμίζει, επίσης, το A7 Sportback, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα, οι δύο διπλές τετραγωνισμένες απολήξεις και ο πίσω προφυλακτήρας κάτι από την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Αν και η τιμή του νέου μοντέλου της Kia δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει, εκτιμάται ότι θα είναι πιο ακριβό ενδεχομένως και από κάποια premium αυτοκίνητα, γεγονός που μπορεί να εγείρει ερωτηματικά.