Η βρετανική Aston Martin φαίνεται πως αποφάσισε να εκπλήξει τους πάντες, αφού δημιούργησε μια Vanquish Volante δια χειρός Valentino. Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας δέχτηκε να συνεργαστεί με την Aston Martin δημιουργώντας ο ίδιος τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του αμαξώματός. Φυσικά δε πρόκειται για κάτι που θα γίνει μόνιμο, αλλά για μια συνεργασία της οποίας το τελικό αποτέλεσμα θα δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικούς λόγους.

aston martin vanquish volante valentino 1Η εξωτερική εμφάνιση θυμίζει περισσότερο στρατιωτικό όχημα με την παραλλαγή την οποία επέλεξε ο Ιταλός σχεδιαστής, ενώ στο εσωτερικό δεσπόζει το χρώμα του πάγου με τη μαύρη κονσόλα. Κάτω από το καπό δεν έχει γίνει καμία αλλαγή παραμένοντας ο θηριώδης V12 κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 568 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 64,3 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται μόλις σε 4” με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 322 χλμ/ώρα.

Εκτός της Aston Martin Vanquish Volante στη δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς θα βρίσκονται και οι Cadillac CT6, Ford Mustang Shelby GT350R, Dodge Challenger SRT Hellcat και η επιχρυσωμένη Aston Martin DB5 αξίας 720.500€. Εκτός όμως όλων αυτών των υπέρ αυτοκινήτων θα υπάρχει και η Lamborghini από τα χέρια του Versace, η οποία μαζί με την Aston Martin του Valentino αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα. Τέλος, Όλα τα έσοδα από την πώληση των αυτοκινήτων θα δοθούν στις οργανώσεις Shine On Sierra Leone, Orphanaid Africa και Sumbandila.