Η Bentley δημιούργησε μια επετειακή έκδοση της Mulsanne, η οποία είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή. Η πλήρη ονομασία είναι Bentley Mulsanne W.O. Edition και είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της εταιρείας Walter Owen Bentley. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο μοντέλο με αυτή την ονομασία έχει δημιουργηθεί το 1930.

Καθώς η Bentley πλησιάζει την εκατονταετηρίδα της το 2019, οι σχεδιαστές της εταιρείας αντικατοπτρίζουν τα τελευταία 99 χρόνια μιας εξαιρετικής ιστορίας της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη νέα Mulsanne W.O. Edition. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικά μοναδικό στοιχείο για τους συλλέκτες που θέλουν στην κατοχή τους ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Η έκδοση θα είναι περιορισμένη, αφού κυκλοφορήσουν μόλις 100 κομμάτια, στα οποία θα υπάρχει στο κάθε ένα από μια φέτα του στροφαλοφόρου άξονα του προσωπικού αυτοκινήτου του Walter Owen Bentley, το οποίο όπως αναφέραμε ήταν το τελευταίο που σχεδίασε και κυκλοφορούσε το 1930.

Η Bentley Mulsanne W.O. Edition μπορεί να καθοριστεί σε οποιαδήποτε από τις τρεις σειρές μοντέλων Mulsanne, με βάση την προτίμηση των πελατών. Μπορούν για παράδειγμα να επιλέξουν τις κομψές μαύρες ζάντες Beluga και ένα εκπληκτικό ντουλάπι για τα κοκτέιλ ή το ψυγείο μπουκαλιών.

Το εσωτερικό παρουσιάζει μια σειρά από εξαιρετικά χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από το πολυτελές μοντέλο της δεκαετίας του 1930. Για να δημιουργηθεί το εσωτερικό χρησιμοποιήθηκαν διάφοροι καπλαμάδες και υλικά. Τέσσερις διαφορετικοί τύποι ξύλου δίνουν αντίθεση και βάθος, ενώ το αλουμίνιο χρησιμοποιείται σε διακριτικές λεπτομέρειες.

Το ξύλο καρυδιάς επεκτείνεται στο ταμπλό του αυτοκινήτου καθώς και στο τιμόνι. Επιπλέον, υπάρχουν γυάλινες ποτηροθήκες, κουρτίνες ιδιωτικού χώρου στις πίσω πόρτες και σύστημα ψυχαγωγίας για τους πίσω επιβάτες. Η υπογραφή του ιδρυτή βρίσκεται σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά σε ειδικά κατεργασμένη μεταλλική θήκη που βρίσκεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Μηχανικά ο κινητήρας είναι ο γνωστός V8 κινητήρας χωρητικότητας 6,75 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 530 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 112 κιλά. Το 0–100 επιτυγχάνεται σε 4,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 305 χλμ/ώρα. Όσο για την κατανάλωση; Αυτή με βάση τον κατασκευαστή είναι 12,1 λίτρα/100χλμ.

Η Bentley Mulsanne W.O. Edition παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα όπως της αρμόζει στο Monterey Car Week στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Οι παραδόσεις στους 100 τυχερούς θα γίνουν το νέο χρόνο που η εταιρεία συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής. Τι λέτε αξίζει;