Η επιτυχία της σειράς 1 της BMW, δε μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους τους Γερμανούς από την εξέλιξη της. Έτσι η 1 Series μεγαλώνει με το νέο Sedan μοντέλο. Ο συνδυασμός ενός πιο μεγάλου αυτοκινήτου, αλλά με σπορ διάθεση, δείχνει τη θέληση των Γερμανών να διαφοροποιήσουν προς το καλύτερο τα νέα τους αυτοκίνητα.

Η γνωστή εμφάνιση της BMW, με τη διπλή μάσκα και το σήμα της εταιρείας, τα LED στρογγυλά φωτιστικά σώματα, αλλά και η τελειοποίηση των συστημάτων είναι αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει αμέσως. Φυσικά δεν έχουμε καμία αλλαγή στους κινητήρες των 1.500, 1.600 και 2.000 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 109, 136, 177 και 218 ίππους ανάλογα την έκδοση.

Η BMW 1 Series έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Κίνας στο Guangzhou και θα είναι διαθέσιμη μόνο για την τοπική αγορά. Το εγχείρημα των Γερμανών είναι λίγο παράτολμο, όμως οι ιθύνοντες της BMW πιστεύουν πως θα πετύχει. Για την ευρωπαϊκή αγορά ακόμα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα κυκλοφορήσει όποτε για όσους ήδη την έβαλαν στο μάτι θα πρέπει να την αφήσουν τουλάχιστον προς το παρόν.