Στην περσινή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ είδαμε για πρώτη φορά το ηλεκτροκίνητο Bolt EV της Chevrolet ως πρωτότυπο όχημα. Μετά από ένα χρόνο φαίνεται το Bolt EV ωρίμασε και η Chevrolet παρουσίασε στην Έκθεση Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας την τελική έκδοση του μοντέλου, η οποία αναμένεται στην παραγωγή το 2017.

chevrolet bolt ev 2Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Chevrolet το Bolt EV θα έχει αυτονομία περίπου 320 χιλιόμετρα, με μια πλήρη φόρτιση, αλλά έχουν ως κύριο σκοπό την αύξηση της αυτονομίας. Δυστυχώς η αμερικάνικη εταιρεία δεν έσωσε λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του αυτοκίνητου, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται πως το 0 – 100 θα γίνεται σε λιγότερο από 7” και η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 155 χλμ/ώρα.

Εσωτερικά το Bolt EV διαθέτει το σύστημα Chevrolet MyLink με την οθόνη αφής μεγέθους 10,2”, έχοντας και σύστημα πλοήγησης, Bluetooth και WI – FI Hotspot. Το νέο Chevrolet Bolt EV όπως αναφέραμε θα μπει στην παραγωγή το 2017, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν μέσα στο έτος που διανύουμε. Όσο για την τιμή, σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική στην αμερικάνικη αγορά δε ξεπερνά τα 35.000€. Στην ελληνική αγορά δε γνωρίζουμε ακόμα αν θα βρεθεί, αλλά σε περίπτωση που το δούμε σίγουρα θα ξεπεράσει τις 40.000€.