Το Audi A1 το πρωτοείδαμε στην αγορά αυτοκινήτου το 2010 και μέχρι σήμερα το μικρό μοντέλο της γερμανικής φίρμας καταφέρνει και επιβιώνει, αφού η ζήτηση είναι ικανοποιητική. Όμως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά για τα μικρά μοντέλα, αφού ο κόσμος στρέφεται περισσότερο στην αγορά των SUV αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέσα στο 2027 ή το αργότερο το 2028 το Audi A1 θα αποσυρθεί χωρίς να υπάρξει κάποιο νέο μοντέλο ή αντικαταστάτης. Ο CEO της Audi, Markus Duesmann, ανέφερε “Πολλά θα εξαρτηθούν από τον τελικό στόχο του Euro 7. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά κινητήρων εσωτερικής καύσης στις μικρότερες κατηγορίες στο μέλλον θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς το κόστος θα αυξηθεί. Επομένως, δε θα έχουμε διάδοχο για το Α1”.

Επιπλέον, ο CEO της Audi είπε “Τα PHEV, στην πλειοψηφία των μοντέλων μας, μας βοηθούν να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όμως δεν έχουμε σκοπό να αυξήσουμε τον όγκο πωλήσεων των αυτοκινήτων αυτών. Ο στόχος είναι να πάμε σε ένα ηλεκτρικό μέλλον όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”.