Η Rolls-Royce επιβεβαίωσε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνει μάρκα μόνο με ηλεκτρικά μοντέλα. Βέβαια, οι Βρετανοί τόνισαν πως ακόμα δεν είναι η ώρα να λανσάρουν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα τους, όμως με τη βοήθεια της Lunaz, έγιναν ηλεκτρικά δύο κλασσικά μοντέλα του 1961. Πρόκειται για το Phantom V και το Silver Cloud.

Η βρετανική εταιρεία έχει ήδη εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση, αφού έχει ήδη μετατρέψει σε ηλεκτροκίνητες τις Jaguar XK120 και Bentley F2 Flying Spur. Οι νέες ηλεκτρικές Rolls-Royce είναι η Phantom V και η Silver Cloud που μεγαλώνουν την εμπειρία της βρετανικής φίρμας. Η Lunaz διαμόρφωσε τα δύο μοντέλα όπως πρέπει να είναι προχωρώντας σε μια σειρά αναβαθμίσεων των υλικών και του λογισμικού.

Για τα μοντέλα Silver Cloud I, II και III, η Lunaz τοποθέτησε έναν ηλεκτροκινητήρα με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 80 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία με μία μόνο φόρτιση να φτάνει τα 483 χιλιόμετρα. Αντίθετα στη Phantom V, τοποθετήθηκε ο ηλεκτροκινητήρας με τη μπαταρία ιόντων λιθίου 120 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 490 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση.

Εκτός από την αναβάθμιση του συστήματος μετάδοσης κίνησης, η Lunaz έχει εξοπλίσει τις δύο κλασσικές Rolls-Royce με σύγχρονες ανέσεις, όπως το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας συμπεριλαμβανομένου και του συστήματος πλοήγησης, ενώ υπάρχουν και οι δύο ψηφιακές οθόνες για τους πίσω επιβάτες έτσι ώστε να απολαμβάνουν το πρόγραμμα που θέλουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Στο Phantom V, υπάρχει επίσης και ένα μπαρ στο κέντρο του αυτοκινήτου που έχει κατασκευαστεί ειδικά για να δέχεται τα ποτά που θέλει για συνοδεία ο ιδιοκτήτης, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο για τις ανάγκες του όταν το χρειαστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία θα κατασκευαστούν μόλις 30 μονάδες για κάθε μοντέλο, με την τιμή για κάθε Silver Cloud να είναι 350.000£ ή 388.306€, ενώ κάθε Phantom V κοστίζει 500.000£ ή 554.723€. Σίγουρα, οι τιμές δεν είναι για όλα τα βαλάντια, αλλά όποιος αποκτήσει ένα από τα δύο θα έχει ένα κλασσικό αυτοκίνητο με σύγχρονες προδιαγραφές και φυσικά ηλεκτροκινητήρα. Όπως και να έχει είναι κάτι διαφορετικό.