Λίγο πριν τον ερχομό της άνοιξης η Mercedes – Benz αποκάλυψε δυο ειδικές εκδόσεις των SL και SLC. Πρόκειται για την έκδοση SLC RedArt Edition και την SL Designo Edition. Η RedArt Edition της SLC θα είναι διαθέσιμη για τις SLC 180, 200, 250D, 300 και 43 AMG. 8 χρωματικές επιλογές είναι διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένων των Designo Selenite, Greymagno και Designo Iridium Silver Magno.

Επιπλέον, υπάρχουν κόκκινες λεπτομέρειες στο μπροστινό σπλίττερ, στους αεραγωγούς, στον πίσω διαχύτη, καθώς και στις ζάντες. Στο εσωτερικό, διατίθενται μαύρα δερμάτινα καθίσματα με Nappa, με ασημί και κόκκινες λεπτομέρειες. Το τιμόνι είναι και αυτό δερμάτινο, έχοντας ανάγλυφο το σήμα της Mercedes. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι ο επιλογέας ταχυτήτων είναι και αυτός από δέρμα Nappa με το λογότυπο της AMG.

Η έκδοση SL Designo Edition πέραν των 8 χρωματικών επιλογών της SLC RedArt Edition διαθέτει κατά αποκλειστικότητα το Brilliant Blue χρώμα, σε συνδυασμό με τις ζάντες αλουμινίου της AMG 10 ακτίνων. Στο εσωτερικό, διακρίνονται τα λευκά δερμάτινα καθίσματα από Nappa, με τις λευκές ζώνες ασφαλείας, καθώς επίσης και το ασπρόμαυρο δερμάτινο τιμόνι.

Και για τα δυο μοντέλα υπάρχει μεγάλη ποικιλία ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και συστημάτων ασφαλείας Active Multicontour Seat Package, υποβοήθηση οδήγησης με σύστημα διεύθυνσης, καθώς επίσης και το Active Lane Keeping Assist. Οι Γερμανοί δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το κοστολόγιο των δυο εκδόσεων, αλλά είναι σίγουρο πως θα χρειαστούν κάποιες χιλιάδες Ευρώ παραπάνω από τις γνωστές εκδόσεις των SL και SLC.