Όσο περνάει ο καιρός τα καύσιμα εκτός από αυτά της βενζίνης και του πετρελαίου κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αγορά αυτοκινήτου. Αυτό φαίνεται και από την κίνηση της Volkswagen, η οποία ανακοίνωσε πως το νέο Golf θα διατίθεται πλέον και σε έκδοση φυσικού αερίου (CNG). Το γερμανικό μοντέλο δίνει μια ακόμη επιλογή στους υποψήφιους αγοραστές.

Το Golf TGI εφοδιάζεται με τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 20,3 κιλά. Το Golf TGI διαθέτει τρεις δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 17,33 κιλών CNG, ενώ υπάρχει και το ρεζερβουάρ βενζίνης των 9 λίτρων. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η αυτονομία του φυσικού αερίου φτάνει τα 400 χιλιόμετρα, ενώ με τα 9 λίτρα της βενζίνης η αυτονομία αυξάνεται κατά 190 χιλιόμετρα, με τη συνολική αυτονομία να φτάνει τα 590 χιλιόμετρα.

Η εναλλαγή του καυσίμου από φυσικό αέριο σε βενζίνη ή το αντίθετο γίνεται αυτόματα, χωρίς να μπορεί να το καταλάβει κανείς από τον οδηγό και τους επιβάτες. Η μέση κατανάλωση είναι 4,3 κιλά CNG/100χλμ, ενώ με τη λειτουργία βενζίνης είναι 5,4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 117 γρ/χλμ.

Το νέο Golf TGI θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις Hatchback και Variant, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με το 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Τέλος, οι Γερμανοί ανέφεραν πως μέσα στην άνοιξη του 2021 θα δούμε και τις αντίστοιχες εκδόσεις με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Volkswagen.