Τα γρήγορα και ασυνήθιστα περιπολικά τα συναντάμε κυρίως στους δρόμους της Ανατολής, όπως μια Ferrari στο Ντουμπάι ή μια Lamborghini στο Αμπού Ντάμπι. Στην Αυστραλία τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού ένα από τα καλύτερα περιπολικά ήταν το RS4 Avant. Το εν λόγω αστυνομικό όχημα, μετά από χρόνια καταδιώξεων και αρκετά χιλιόμετρα περιπολιών, ήρθε η ώρα του να αποσυρθεί.

audi-s7-sportback-police-2

Στα πλαίσια της νέας στρατηγικής που εφαρμόζουν στην αστυνομία της Νοτίου Ουαλίας της Αυστραλίας, τη θέση του θα πάρει ένα νέο Audi S7 Sportback, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των αρχών και μόνο για 12 μήνες. Η εξωτερική εμφάνιση του συγκεκριμένου περιπολικού επιλέχθηκε από 800 ακόλουθους της Audi Αυστραλίας στο Facebook.

Μηχανικά το S7 τροφοδοτείται από τον V8 TFSI κινητήρα, χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 450 ίππους και τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 56 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 4,6”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα (δεν το πιστεύουμε και τόσο). Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι η τεχνολογία Matrix LED που χρησιμοποιείται στα φωτιστικά σώματα, προσφέροντας μια διαφορετική οπτική, κυρίως κατά τη νυχτερινή οδήγηση, χωρίς να τυφλώνει τους απέναντι οδηγούς.

audi-s7-sportback-police-3

Στο εσωτερικό διατίθεται το νέο σύστημα πληροφοριών υψηλής ανάλυσης (DIS), στο οποίο περιλαμβάνονται τόσο το ταχύμετρο, όσο το στροφόμετρο και οι χάρτες απεικόνισης της διαδρομής. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν όλα τα παρελκόμενα που χρειάζεται η αστυνομίας, όπως για παράδειγμα η ανάλυση πινακίδων κυκλοφορίας και το radar ταχύτητος.

Σίγουρα κανείς δε θέλει να βρεθεί μπροστά του, αλλά ούτε και να το συναντήσει δίπλα του σε κάποιο αυτοκινητόδρομο, ιδίως όταν έχει παραβιάσει τον ΚΟΚ. Στόχος των Αυστραλών είναι να μειώσουν τα εγκλήματα που γίνονται, αφού με το εν λόγω όχημα μπορούν να κινηθούν σαφώς πιο γρήγορα για τον εντοπισμό αυτών που τα διαπράττουν. Όσο για την τιμή; Η συγκεκριμένη έκδοση κοστίζει 165.500€.