Στα γρήγορα αυτοκίνητα έχουμε συνηθίσει τα Super Car, όμως δεν είναι μόνο αυτά υπάρχουν και κάποια άλλα, τα οποία είναι εξίσου υπέροχα και γρήγορα. Μπορεί να μην έχουν τη χλιδή των Super Car, αλλά από πλευράς ιπποδύναμης και ταχύτητας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα. Ένα από αυτά είναι και το Rezvani Beast X Speedster, το οποίο αγγίζει συνολικά τους 700 ίππους.

rezvani 2Το νέο δημιούργημα της αμερικάνικης εταιρείας είναι ήδη στη γραμμή παραγωγής στο κεντρικό εργοστάσιο στην Καλιφόρνια, με τις παραγγελίες να είναι ήδη αρκετές. Το συνολικό βάρος του αμαξώματος είναι 839 κιλά. Για να φιλοξενήσει τον κινητήρα με την τόσο μεγάλη ιπποδύναμη, οι μηχανικοί της Rezvani αναβάθμισαν μερικά τμήματα του σασί. Για παράδειγμα, εγκαταστάθηκε η νέα ανάρτηση της Bilstein η οποία ρυθμίζεται με 10 διαφορετικούς τρόπους. Επιπλέον το αυτοκίνητο διαθέτει τις νέες ζάντες μεγέθους 19”, όπου οι αγοραστές μπορούν να τις συνδυάσουν, είτε με ελαστικά Continental SportContact 5P, είτε με Toyo Proxes R888. Τα φρένα είναι από την Alcon και περιλαμβάνουν δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και στις τέσσερις γωνίες.

Όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, η Rezvani έχει κάνει επίσης κάποιες τροποποιήσεις στο σώμα του αυτοκινήτου προκειμένου να βοηθήσει την κάθετη δύναμη. Επιπλέον, περιλαμβάνονται μπροστινό splitter, πλαϊνά μαρσπιέ και μια διπλή πίσω αεροτομή, όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, όπως και το υπόλοιπο αμάξωμα, ενώ διακριτά είναι και τα λογότυπα “Beast-X” στο αυτοκίνητο.

rezvani 3Στην καρδιά του Beast X βρίσκεται το ίδιο τροποποιημένο Ariel Atom σασί που βλέπει κανείς στα μοντέλα Beast και Beast Speedster, ενώ κοινός είναι και στα τρία αυτοκίνητα ο κινητήρας Honda K24. Στο Beast X υπάρχει ένα ζευγάρι υπερσυμπιεστών (BorgWarner) και ένα νέο intercooler, το οποίο εγκαταστάθηκε προκειμένου να αυξηθεί η ιπποδύναμη φτάνοντας τους 700 ίππους. Το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο παραμένει στα στάνταρ του μοντέλου, παρά το ότι η Rezvani προσφέρει πάντα στο τιμόνι paddle shifters. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,5”, ενώ την τελική ταχύτητα δεν την αποκάλυψαν οι Αμερικάνοι λέγοντας πως θα τη διαπιστώσουν όσοι το αγοράσουν. Όσο για την τιμή; Φτάνει τα 310.000€.