Η BMW προχωρά στην αναβάθμιση των κινητήρων, αλλά και του πακέτου εξοπλισμού για τις δυνατές M3 και M4. Όπως λένε οι Γερμανοί η M3 και η M4 αποδεικνύουν τον ιδανικό συνδυασμό υψηλής απόδοσης, με την απεριόριστη καθημερινή χρήση. Έτσι η γερμανική φίρμα προχώρησε στην αναβάθμιση των δύο μοντέλων, κάνοντας τες ακόμα πιο ισχυρές αλλά και πιο πλούσιες από πλευράς εξοπλισμού.

bmw m4 3Ο κινητήρας φτάνει πλέον τους 450 ίππους, ανεβάζοντας την ισχύ του κατά 19 ίππους. Το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε 4, ενώ η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι από 8,3 έως 8,8 λίτρα/100χλμ ανάλογα την έκδοση. Επιπλέον, οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 194 γρ/χλμ, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά με το 7τάχυτο M διπλού συμπλέκτη.

Από πλευράς εξοπλισμού περιλαμβάνεται το αγωνιστικό πακέτο με την Adaptive M ανάρτηση, η οποία είναι σχεδιασμένη να έχει βελτιωμένη απόδοση διαθέτοντας νέα ελατήρια και αποσβεστήρες, με αντιστρεπτικές δοκούς και τρεις επιλογές οδήγησης Comfort, Sport και Sport +. Νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, κοσμούν το εξωτερικό του αμαξώματος, με διαστάσεις ελαστικών 265/30 εμπρός και 285/30 πίσω. Ένα ακόμα διαφορετικό σημείο που ομορφαίνει ακόμα περισσότερο τις M3 και M4, είναι οι μαύρες απολήξεις της εξάτμισης.

bmw m4 2Εσωτερικά προσφέρονται τα M σπορ καθίσματα, τα οποία συνδυάζουν την τέλεια υποστήριξη του σώματος και την εξαιρετική άνεση στα μακρινά ταξίδια. Επιπλέον υπάρχουν όλα τα συστήματα ασφαλείας που κάνουν τις γρήγορες BMW ασφαλέστερες, καθώς τέτοια αυτοκίνητα δε μπορούν να υστερούν σε κανένα τομέα. Η τιμή των ανανεωμένων M3 και M4 δεν ανακοινώθηκε, αλλά δε φαίνεται πως διαφέρει σημαντικά από τις ήδη υπάρχουσες.