Η Mazda ανανέωσε ένα από τα πιο αγαπημένα μοντέλα των φίλων της και όχι μόνο. Το MX – 5 ανανεώθηκε με τους Ιάπωνες να βελτιώνουν το σύστημα πέδησης και την μέγιστη ισχύ, αλλά ταυτόχρονα να αποκτά το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, κάμερα οπισθοπορείας, ενώ πλέον το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτει τα Apple CarPlay και Android Auto.

Μπορεί εμφανισιακά να μην άλλαξαν και πολλά πράγματα, όμως το MX – 5 μπορεί να ξεχωρίσει αμέσως από το φουσκωμένο καπό αριστερά και δεξιά, αλλά από το πόσο χαμηλό είναι. Οι αλλαγή έρχεται στις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16” ή 17”, που απέκτησαν καινούργια σχέδια. Εσωτερικά βελτιώθηκε το τριάκτινο τηλεσκοπικό τιμόνι, ενώ προσφέρεται νέα μεγαλύτερη TFT οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και νέα δερμάτινα καθίσματα.

Μηχανικά οι Ιάπωνες βελτίωσαν το ανανεωμένο μοντέλο κατά 24 ίππους και πλέον ο δίλιτρος SKYACTIV – G κινητήρας φτάνει τους 184 ίππους, από 160 που είχε η προηγούμενη έκδοση. Μικρή αύξηση έχει και η ροπή, η οποία φτάνει τα 20,9 κιλά, από 20,3 που ήταν. Ο κινητήρας με την αναβάθμιση που δέχτηκε, απέκτησε νέα εξαγωγή, εισαγωγή, βαλβίδες, πιστόνια, μπιέλες και στροφαλοφόρο άξονα, αλλάζοντας ουσιαστικά ολόκληρος.

Όπως αναφέραμε το ανανεωμένο Mazda MX – 5 περιλαμβάνει στον εξοπλισμό 5 νέες τεχνολογίες ασφάλειας i – ACTIVSENSE για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης φρένων Smart City, ανιχνεύει τα οχήματα και τους πεζούς μπροστά και συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων, ενώ το Smart City Brake Support ανιχνεύει τα οχήματα και τα εμπόδια πίσω. Και τα δύο συστήματα λειτουργούν με τους αισθητήρες και τις κάμερες εμπρός και πίσω.

Για όσους ήδη ενδιαφέρονται δυστυχώς θα απογοητευτούν, αφού η πληγή να μην υπάρχει επίσημος αντιπρόσωπος της Mazda στην Ελλάδα συνεχίζεται και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί για ακόμα μεγάλο διάστημα, αφού όσες προσπάθειες και αν έγιναν δεν κατάφεραν να πείσουν τους Ιάπωνες για να ξαναέρθουν στη χώρα μας.