Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου επανέρχεται και πάλι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Ήδη η Δημοτική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου σταματάει η ελεύθερη στάθμευση για τους επισκέπτες και θα ισχύει πλέον το αντίτιμο όπως ήταν και πριν.

Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ και το Σάββατο από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα. Στις θέσεις των κατοίκων και στις ειδικές θέσεις το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ισχύει όλο το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς χρονικό περιορισμό για όλες τις ημέρες και ώρες.

Επιπλέον, τα οχήματα με αναπηρικό σήμα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις επισκεπτών, χωρίς την καταβολή τέλους, όλες τις ημέρες και ώρες. Η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται σε 0.50€ για στάθμευση 30’ και αυξάνονται κατά 0,50€ ανά μισή ώρα, μέχρι και τη δεύτερη ώρα όπου φτάνει τα 2€.

Για στάθμευση 2:30’ πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 4€, ενώ για στάθμευση 3 ωρών ανεβαίνει στα 6€. Τέλος, η πληρωμή της στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών και ηλεκτρονικών καρτών (μηχανήματα POS) προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 1€, 2€ και 6€).