Η BMW γιορτάζει τη νέα γενιά της M5, με μια επετειακή έκδοση, η οποία θα είναι μόνο για λίγους. Τόσο η ισχύς, όσο και η ροπή έχει αυξηθεί, καθιστώντας τη συγκεκριμένη έκδοση μια από τις πιο ισχυρές στην κατηγορία της. Η BMW M5 Competition Edition είναι εύκολα αναγνωρίσιμη από την τοποθέτηση του Performance πακέτου, το οποίο περιλαμβάνει μαύρη μάσκα και ζάντες αλουμινίου βαμμένες μαύρες μεγέθους 20”. Επιπλέον, το πακέτο περιλαμβάνει LED φωτιστικά σώματα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες, χοντρές αντιστρεπτικές δοκούς, πολύδισκο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, και φρένα με 6πίστονες δαγκάνες.

bmw m5 competition edition 3Στο εσωτερικό, οι επιβάτες επωφελούνται από τα μαύρα δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα με τις λευκές ραφές, το σύστημα ήχου Bang & Olufsen, αλλά και όλες τις υπόλοιπες ανέσεις που μπορεί να προσφέρει ένα ποιοτικό αυτοκίνητο πολυτελείας. Όμως το μεγάλο ατού της BMW M5 Competition Edition είναι ο κινητήρας της.

Ο κινητήρας TwinPower Turbo χωρητικότητας 4,4 λίτρων, στη συγκεκριμένη έκδοση θα αποδίδει 600 ίππους και 71,3 κιλά ροπής. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3,9”, ενώ η μεγίστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση των κατασκευαστή είναι 9,9 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 231 γρ/χλμ.

bmw m5 competition edition 2Για όσους ενδιαφέρονται θα κυκλοφορήσουν μόλις 200 κομμάτια, τα οποία αυτόματα θα είναι συλλεκτικά, άρα θα πρέπει να βιαστείτε. Η τιμής βέβαια είναι αγκάθι, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες θα κοστολογηθεί κάτι παραπάνω από 120.000€. Φυσικά, το να βρίσκεται κάποιος πίσω από το τιμόνι μιας BMW M5 είναι κάτι διαφορετικό, αφού ναι μεν οικογενειακό μοντέλο, όμως διαθέτει άγριο χαρακτήρα. Εσείς τι λέτε αξίζει;