Το Toyota Aygo εμφανίστηκε στην αγορά αυτοκινήτου το 2005. Το μικρό μοντέλο της Toyota έχει διανύσει δύο γενιές με μεγάλη επιτυχία και όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της Toyota, το Aygo πολύ σύντομα θα μπει και στην τρίτη του γενιά. Αυτό όμως που είναι το πιο ενδιαφέρον είναι πως οι Ιάπωνες σκέφτονται να κάνουν το μικρό τους μοντέλο και ηλεκτρικό ακολουθώντας τα νέα δεδομένα στην αγορά αυτοκινήτου.

Μια ακόμη σημαντική είδηση είναι πως η Toyota εδώ και λίγο καιρό έχει ανακοινώσει τη λήξη της συνεργασίας με την PSA και την κοινή κατασκευή των Aygo, C1 και 108 από το 2021. Έτσι η Toyota θα γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης του εργοστασίου Kolin στην Τσεχία. Το εν λόγω εργοστάσιο έχει δυνατότητα κατασκευής 300.000 οχημάτων το χρόνο. Φυσικά, αυτό είναι αδιανόητο να γίνει μόνο με την κατασκευή βενζινοκίνητων AYGO και για αυτό το λόγο στρέφονται και στη δημιουργία ενός μικρού ηλεκτρικού οχήματος.

Αυτό θα αποτελέσει όπως δείχνουν τα πράγματα αναπόφευκτο, αφού το Aygo είναι το μόνο που δεν έχει υβριδική έκδοση από τα αυτοκίνητα της ιαπωνικής εταιρείας. Η λύση του ηλεκτροκίνητου μοντέλου είναι καθαρά επειδή το AYGO είναι ένα αυτοκίνητο πόλης οπότε δύσκολα θα κινηθεί σε μεγάλες αποστάσεις. Το τι πραγματικά θα γίνει θα το δούμε στο άμεσο μέλλον.