Η έννοια των αγώνων με αυτόνομα αυτοκίνητα πήρε σάρκα και οστά με τη Formula E, η οποία διανύει τη δεύτερη χρόνια της. Η FIA βλέποντας την επιτυχία που σημειώνεται στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, θα δοκιμάσει όπως όλα δείχνουν το επόμενο στάδιο που θα ονομαστεί Roborace. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα Roborace θα ξεκινήσουν δοκιμαστικά από τη Formula E και θα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 10 ομάδες.

roborace 2Όλες οι ομάδες θα χρησιμοποιούν πανομοιότυπα αυτόνομα αυτοκίνητα, τον οποίων η ιδέα δημιουργήθηκε από το σχεδιαστή Daniel Simon, ο οποίος στο παρελθόν έχει δημιουργήσει μερικά οχήματα για ταινίες του Hollywood, καθώς και επαύλεις για διάφορα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα αυτά θα κατασκευαστούν από μια εταιρεία τεχνολογίας που ονομάζεται Kinetik, θα διαθέτουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, ενώ θα είναι ικανά να αναπτύξουν ταχύτητες μέχρι 190 χλμ/ώρα.

Ενώ τα αυτοκίνητα θα είναι ίδια, οι ομάδες θα είναι ελεύθερες να αναπτύξουν προσαρμοσμένο λογισμικό για να τους ελέγχουν. Η πρώτη εκδήλωση των Roborace θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της επόμενης σεζόν στη Formula E. Όπως όλα δείχνουν η ηλεκτροκίνηση πάει να μπει για τα καλά στη ζωή μας, αφού ήδη έχει εισχωρήσει για τα καλά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ίδωμεν.