Όποιος τυχερός βρέθηκε στο Ντιτρόιτ πριν λίγες ημέρες είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτου παγκοσμίως, γνωστή ως NAIAS, η οποία διεξάγεται από τις 11 έως τις 24 Ιανουαρίου. Για όσους δεν έχουν αυτή την δυνατότητα, εμείς είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το τι μπορεί κάποιος να δει στην προαναφερθείσα έκθεση, όπως για παράδειγμα το ανανεωμένο εμφανισιακά και όχι μόνο Ford Fusion.

ford fusion 3Ξεκινώντας την αναφορά στο μοντέλο αυτό, θα ασχοληθούμε με την εξαιρετικά ισχυρή έκδοση Sport, η οποία εφοδιάζεται από τον V6 EcoBoost κινητήρα, χωρητικότητας 2,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 325 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 48,4 κιλά. Αυτός ο συνδυασμός κάνει το Fusion ισχυρότερο από τον ανταγωνισμό, με σημαντικότερο αντίπαλο, όπως αναφέρει η ίδια η Ford, να είναι η BMW 340i. Σε αυτό το σημείο συνήθως περιμένετε να διαβάσετε το πως διαμορφώνονται οι αριθμοί των επιδόσεων που επιτυγχάνει το Ford Fusion Sport, χάρη στον πανίσχυρο κινητήρα του και το 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς του οχήματος αλλά θα σας απογοητεύσουμε, αφού οι αμερικάνοι δε δημοσιοποίησαν τα νούμερα αυτά.

Εκτός όμως από τον “ψυχικό” του κόσμο, το Fusion όπως είπαμε διαθέτει και ανανεωμένη εμφάνιση, η οποία στην έκδοση Sport έχει εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο, διαθέτοντας μεγαλύτερους αεραγωγούς εμπρός, μαύρη γρίλια με διακριτό νίκελ περίγραμμα, δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, μία διακριτική αεροτομή καθώς και μαύρες ζάντες μεγέθους 19”.

ford fusion 2Στην αντίπερα όχθη από πλευράς εκδόσεων, βρίσκεται η πιο “πράσινη” επιλογή με την ονομασία Fusion Energy που διαθέτει μπαταρίες λιθίου 7,6 kWh, οι οποίες προσφέρουν αυτονομία 30 χιλιομέτρων, ενώ σε συνδυαστική χρήση με των βενζινοκινητήρα των 2.000 κ.εκ., η αυτονομία αγγίζει τα 800 χιλιόμετρα. Οι υπόλοιπες εκδόσεις που θα διατίθενται στην αγορά το νέο μοντέλο είναι η Fusion Hybrid και η Fusion Platinum.

Στον τομέα του εξοπλισμού, το νέο Fusion θα ενσωματώνει το σύστημα SYNC3 το οποίο υποστηρίζει φωνητική αναγνώριση και διαθέτει οθόνη αφής, με πιο φιλικό περιβάλλον προς τον χρήστη. Φυσικά δε θα λείπουν όλες οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Ford και είναι ήδη γνωστές. Κλείνοντας, το νέο Ford Fusion θα κάνει την εμφάνισή του στις αμερικάνικες αντιπροσωπείες το καλοκαίρι του 2016, ενώ στην ευρωπαϊκή αγορά δεν αναμένεται να το δούμε, αφού έχουμε το γνωστό σε όλους μας Mondeo. Σίγουρα, από το καλοκαίρι και μετά το Ford Fusion θα αποτελέσει μία εξαιρετικά καλή επιλογή για το Target Group στο οποίο αναφέρεται, αλλά χωρίς να κυκλοφορεί σε όλο τον πλανήτη.

Δημήτρης Τσιάρας