Ο όμιλος της BMW πριν από δύο χρόνια είχε παρουσιάσει ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτά που έχουμε συνηθίσει από τη Mini, το Mini Superleggera Vision Concept. Πρόκειται για ένα αυστηρά cabrio διθέσιο μοντέλο, το οποίο θυμίζει μια άλλη εποχή. Ωστόσο ένα από τα μεγάλα στελέχη της Mini, ο Jochen Goller ήρθε να απογοητεύσει όλους εκείνους που ονειρευόντουσαν να το δουν να κυκλοφορεί στους δρόμους, λέγοντας ότι το μοντέλο είναι αδύνατο να κατασκευαστεί εξαιτίας των εξόδων, καθώς και της πλατφόρμας, η οποία δε συνεργάζεται με τα Mini.

mini superleggera vision concept 2Η συνεργασία της BMW με την Toyota φαίνεται πως είναι η αιτία που το Mini Superleggera Vision Concept ξαναβγαίνει στην επιφάνεια. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της BMW, τα χαρτιά του αυτού διαφορετικού αυτού μοντέλου ξανά έπεσαν στο τραπέζι με νέα δεδομένα. Αυτά λένε ότι πλέον το cabrio μικρό μοντέλο είναι εφικτό να κατασκευαστεί, με τις φήμες να το τοποθετούν στο 2018. Ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW, επιμένει πως όλα αυτά είναι ακόμα στον αέρα.

Η είδηση όμως που βγαίνει μέσα από το ρεπορτάζ και το περιοδικό “Automotive News” είναι ότι ακόμα και τα ανώτερα στελέχη της γερμανικής εταιρείας τον διαψεύδουν, υποστηρίζοντας πως το μοντέλο θα βγει στην παραγωγή. Το εάν τελικά γίνει πραγματικότητα ή όχι δεν έχει αποσαφηνιστεί, ωστόσο θα θέλαμε πάρα πολύ να κυκλοφορεί στους δρόμους, καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο που συνδυάζει την ομορφιά των παλαιότερων μοντέλων με τη σύγχρονη τεχνολογία.